Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ
Αντιπαλέψτε αυτή την πολιτική

"Το νέο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ φέρνει στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των εφοπλιστών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΕΣΑΚ.

"Οι εγκληματικές ευθύνες των αρμόδιων υπευθύνων της εταιρίας ΑΓΕΤ, συνεχίζει, βρίσκονται στο ότι έδωσαν εντολή ή συγκατάθεση για τον απόπλου του πλοίου τη στιγμή που στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι 8 - 9 μποφόρ.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά η κυβέρνηση έχουν παρόμοιες ευθύνες για: Την έλλειψη στοιχειωδών σύγχρονων συστημάτων επικοινωνίας κινδύνου. Την έλλειψη σύγχρονων σωστικών μέσων.

Την έλλειψη συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων για τη διάσωση, για τη μεγάλη καθυστέρηση παροχής βοήθειας, καθώς και για τη νομική δυνατότητα απόπλου στα εμπορικά πλοία στις περιπτώσεις απαγορευτικών σημάτων.

Μετά από όλα αυτά, δεν μπορεί ο κ. Σουμάκης να κάθεται στη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει στους εργαζόμενους τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, πολιτική υποταγής στα εφοπλιστικά κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα.

Καταγγέλλει την εφοπλιστική ασυδοσία που στο όνομα του κέρδους δε διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές.

Καλεί τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους, μαζικά, αγωνιστικά και αλληλέγγυα να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στην εκμετάλλευση, για μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ