Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Αναστέλλεται η κατασκευή φρέατος στη Μητρόπολη

Αναστέλλεται προσωρινά η κατασκευή φρέατος εξαερισμού, ύψους 1,7 μέτρων, που επρόκειτο να γίνει κοντά στο ναό της Μητρόπολης της Αθήνας από την εταιρία "Μετρό Αθηνών". Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμό 816/1996 απόφασή του έκρινε αναγκαία την αναστολή των εργασιών για να αποτραπεί η διατάραξη της λειτουργίας του ναού, καθώς και η αισθητική βλάβη στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε η Μητρόπολη Αθηνών και ζητούσε την αναστολή της σχετικής απόφασης του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής φρέατος εξαερισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Στην απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ επισημαίνεται ότι ο Μητροπολιτικός ναός, εκτός από τη θρησκευτική του σημασία, αποτελεί ιστορικό και καλλιτεχνικό οικοδόμημα και χρειάζεται ειδική προστασία. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα επανέλθει στο θέμα αυτό για οριστική απόφαση, όταν το υπουργείο Πολιτισμού στείλει τα σχετικά έγγραφα στο αρμόδιο τμήμα του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ