Τρίτη 31 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κριτήρια για μεταθέσεις στην Ασφάλεια Αττικής

Σύσκεψη για τον καθορισμό των κριτηρίων και του τρόπου επιλογής των αστυνομικών που θα υπηρετούν στο εξής στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες σε υπηρεσιακό επίπεδο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στόχος της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η τοποθέτηση στην Ασφάλεια αστυνομικών "που δε θα θεωρούν τη δουλιά τους αγγαρεία", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Σήμερα επικρατεί μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση, που επιτρέπει μέσα σε λίγους μόλις μήνες να ξηλώνονται επικεφαλής τμημάτων, να απομακρύνονται αστυνομικοί ή να ζητούν να φύγουν κάποιοι άλλοι, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν ζητήσει να αποσπαστούν σε κάποια θέση της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις ορισμένων αξιωματικών στο εξής η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στην οποία υπηρετούν περίπου 5.000 αστυνομικοί, θα ανακοινώνει μια φορά στις αρχές του χρόνου πόσους αστυνομικούς χρειάζεται και για ποιες συγκεκριμένα θέσεις τους θέλει. Αμέσως μετά όσοι από το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού επιθυμούν να υπηρετήσουν σε κάποια υπηρεσία της Ασφάλειας θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, θα αναφέρουν τις υπηρεσιακές τους μεταβολές (προϋπηρεσία, τιμητικές διακρίσεις) το μορφωτικό τους επίπεδο και την οικογενειακή τους κατάσταση και το κυριότερο ποια πιστεύουν ότι θα είναι η προσφορά τους με τον ερχομό τους στην Ασφάλεια. Οι αιτήσεις αυτές θα εγκρίνονται κατ' αρχήν από τον προϊστάμενό τους, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τη μελλοντική μετάθεση του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Οι όποιες επιτυχίες ή αποτυχίες του υπαλλήλου θα παίζουν ρόλο στην υπηρεσιακή ανέλιξη του αξιωματικού που τον προτείνει να καταλάβει μια θέση σε υπηρεσία Ασφαλείας.

Το επόμενο στάδιο της επιλογής του προσωπικού τοποθετείται σε επίπεδο ηγεσίας της Αστυνομίας. Ειδική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει απαραιτήτως ο προσωπάρχης και ο διοικητής Ασφαλείας προτείνεται να εξετάζει όλες τις αιτήσεις και να αποφαίνεται για την τύχη ενός εκάστου των ενδιαφερομένων. Στο στάδιο αυτό οι υποψήφιοι θα εξετάζονται από ψυχολόγο και θα δίνουν προσωπικές συνεντεύξεις στον ίδιο το διοικητή της ασφάλειας. Τα προσόντα των αστυνομικών που καλούνται να επανδρώσουν τα τμήματα της ασφάλειας ποικίλουν, ανάλογα με το αντικείμενο της αποστολής τους (δίωξη ναρκωτικών, διαρρηκτών, ηθών, λεσχών, ανηλίκων, οικονομικά εγκλήματα, αρχαιοκαπηλίας, εκβιαστών κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ