Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Απόφαση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 1995 συνεδρίασε η ΚΕ και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατιας. Επίσης συζήτησε τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης για την διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ και την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου απο τις καταστροφές που υπέστη στις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη.

1. Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών καθώς και η τακτική των άλλων κομμάτων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαιώνουν την επιλογή του ΚΚΕ να μή συμπράξει με κανένα από τα άλλα κόμματα στην ανάδειξη κοινου υποψηφίου, τα οποία χρησιμοποιούν την προεδρικη εκλογή για να προωθήσουν τις αντιλαικές συναινετικές επιλογές τους, να παρεμποδίσουν την ανασύνταξη του λαικού κινήματος, να ικανοποιήσουν, επίσης, τις ιδιαίτερες κομματικές φιλοδοξίες τους στη νομη της κυβερνητικης εξουσίας.

2.Το ΚΚΕ δεν ειναι διατεθειμένο να δώσει "συγχωροχάρτι" στην πολιτική που χρόνια τώρα ακολουθείται στην χώρα μας με την εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν επιτρέπεται επίσης η "αφεση αμαρτιών" στην ανοχή των αλλων κομμάτων, που αντιπολιτεύονται, χωρις ομως να αμφισβητούν τις κατευθυντήριες επιλογές του δικομματισμού.

Το ΚΚΕ παρεμβαίνει και συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με κέντρο βάρους την αγωνιστικη συσπείρωση, την λαικη ενότητα και πάλη, τον παλλαικό αγώνα γύρω απο τα κρίσιμα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά προβλήματα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες, μάταιες ελπίδες οτι ειναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, με το σημερινό συσχετισμό και την προωθούμενη διακομματική αντιλαική συναίνεση.

Το βασικό πολιτικό πρόβλημα που αφορά το λαό ειναι πώς, σε κάθε φάση, κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται και θα συσπειρωνονται όλο και περισσότερες λαικές δυνάμεις, ωστε -οσο πιο γρήγορα γίνεται- να απαλλαγεί ο τόπος απο τη φιλομονοπωλιακή πολιτική, που πλήττει τα λαϊκα συμφέροντα, και την εθνικη ανεξαρτησία της χώρας, γίνεται κάθε μέρα ολο και πιο ασυδοτη, ανήθικη και αποκρουστική..

3. Οι εργαζόμενοι, όλοι εκείνοι που υποφέρουν απο τις συνέπειες αντιλαικών, αντιδραστικών πολιτικών πρέπει να περιφρονήσουν τις μέθοδες των εκβιασμών, των πλαστών διλημμάτων και της κινδυνολογίας των πρόωρων εκλογών.

Αν , παρα τους συσχετισμούς της σημερινής βουλής και τις συγκλίσεις, οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο λαός μπορει και πρέπει να τις αξιοποιήσει με την δυναμική αγωνιστική του παρέμβαση και με την ψηφο του.

Η κάλπη να βγάλει ισχυρό μήνυμα οτι οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την λιτότητα, την αφαίρεση κατακτήσεων, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την απεμπόληση του αγώνα για εθνική ανεξαρτησια και ισότιμη συμμετοχή στο συστημα των διεθνών σχέσεων. Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελει την μόνη δυναμική λαική απάντηση στις επόμενες εκλογές, με βάση το σημερινό συσχετισμό και τους προσανατολισμους που διακηρύσσουν τα αλλα κόμματα.

Η ΚΕ καλεί τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους κνίτες και της κνιτισες, να στηρίξουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που αναπτύσσονται σε όλα τα μέτωπα. Να διαδόσουν πλατειά τις πολιτικές θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Να ανοίξουν διάλογο με τις λαικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς φορείς και παράγοντες που βλέπουν οτι η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε ενα πολύμορφο, λαικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για τις αναγκαίες βαθειές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΘΗΝΑ 13/02/95


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ