Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε στις 18 Μάρτη 1995 και κηδεύτηκε την επομένη στη γενέτειρά του, Παραπούγια Μεσσηνίας, ο παλαίμαχος κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1919. Ο πόλεμος του 1940 τον βρήκε να υπηρετεί στη Χωροφυλακή. Εφυγε και πέρασε στις γραμμές του ΕΛΑΣ. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943. Για την αντιστασιακή δράση του διώχτηκε. Πέρασε περίπου 23 χρόνια στις φυλακές και στα στρατόπεδα εξορίας.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος από τη Λέρο πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ΚΟ Αθήνας στο χώρο των ΕΒΕ. Για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της Αχτίδας και μέλος της Επιτροπής Πόλης Αθήνας. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΗΚΕΒΕ για την οποία ενδιαφερόταν και τη βοηθούσε ως το θάνατό του.

  • Τον Κώστα Ηλιόπουλο τον γνώριζα για πολλά χρόνια. Ηταν πάντοτε εκείνος που με τις παρεμβάσεις και το κύρος του στα προβλήματα που παρουσιάζονταν στις Οργανώσεις και στους συντρόφους έδινε αποφασιστικές λύσεις. Με το ήθος και την ολοκληρωτική προσφορά του στον αγώνα για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και την υπεράσπιση της ενότητας του Κόμματος, ήταν υπόδειγμα συντρόφου. Είχε κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό, να γίνει ο νέος τύπος ανθρώπου, ο κομμουνιστής άνθρωπος.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρω 50.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη", την εφημερίδα που ολόκληρες δεκαετίες υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και ολόκληρου του λαού.

Ντίνος Καπέλλας ανάπηρος της Εθνικής Αντίστασης.

  • Επίσης στη μνήμη του Κώστα Ηλιόπουλου και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν ο σύντροφός του, φίλος και συνεργάτης του Λάμπρος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Βενετία Αγγελοπούλου 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και ο εξάδελφός του Γ. Νικολακόπουλος 10.000 δρχ. για τη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ