Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
"Εχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες"

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή δράση της οργάνωσης στα επόμενα δύο χρόνια εξέφρασε μιλώντας στη Συνδιάσκεψη ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός. Σημειώνοντας ταυτόχρονα τη σταθερή ανοδική πορεία της ΚΝΕ, αλλά και την αναντιστοιχία με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

"Νομίζω, - είπε - ότι η ΚΝΕ έχει ριζώσει στην Αθήνα. Φυσικά διαφορετικής φύσης και έντασης προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να συζητήσουμε σήμερα σαν ΚΝΕ και πρώτα από όλα στην Αθήνα μιας και η Οργάνωση της Αθήνας δίνει το πανελλαδικό στίγμα της. Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν την εικόνα και την εμπειρία της Οργάνωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τον προβληματισμό των στελεχών μας. Τις διαπιστώσεις και τους προβληματισμούς που ανταλλάσσουμε δεν πρέπει να τους αφήσουμε εδώ, δεν πρέπει τα προβλήματα που εντόπισαν οι ομιλητές, να μείνουν σε αυτήν την αίθουσα ή να μεταθέσουμε τις λύσεις των προβλημάτων αυτών στα παραπάνω όργανα. Δεν πρόκειται να ξεπεραστούν αν εμείς δεν ανοίξουμε μια διαδικασία ώστε αυτά να ξεπερνιούνται σταδιακά.

Με την ολοκλήρωση των Συνδιασκέψεων σε όλη την Ελλάδα διαγράφουμε μια σταθερά ανοδική πορεία. Αυτή η σταθερή και ανοδική πορεία που έχει η ΚΝΕ είναι σε αναντιστοιχία με τις δυνατότητές της. Σήμερα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει άνοδος των αγώνων στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Εχουμε αγώνες πανελλαδικούς με ένταση για προβλήματα που έχουν ως αιτία την πολιτική της υποτέλειας στην ΕΕ. Αυτό μπορεί πιο εύκολα σήμερα να κατανοηθεί από τον νέο άνθρωπο.

Γι' αυτό λοιπόν μπαίνει πιο επιτακτικά για την ΚΝΕ το καθήκον να πρωτοστατήσει στην άνοδο των αγώνων της νεολαίας και τη συσπείρωση των νέων γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ και των γραμμών μας. Εχουμε συγκεντρώσει εμπειρίες, έχουμε βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τολμηρό άνοιγμα στη νεολαία. Αυτό το άνοιγμα δεν είναι υπόθεση κάποιων άλλων, είναι υπόθεση του στελεχικού δυναμικού που βρίσκεται εδώ. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία μπορούμε να αισιοδοξούμε και να πατάμε σταθερά στα πόδια μας. Αυτή η αισιοδοξία βασίζεται στη μέχρι τώρα εμπειρία που αποχτήσαμε μέσα από τη δράση μας. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ