Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη και στο ΕΜΠ

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από το υπουργείο Παιδείας, ο Σύλλογος του Ειδικού Διοικητικού Τεχνικού Προσωπικού των ΑΕΙ, πραγματοποιεί σήμερα κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης ΕΜΠ Ζωγράφου.

Τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα, εστιάζονται στην ένταξή τους στο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο και την αύξηση των αποδοχών τους κατά 35%.

Στα πλαίσια της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποίησε χτες το ΕΔΤΠ, έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των απεργών, στο χώρο της κατάληψης, με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη. Οι συνδικαλιστές εξέθεσαν, για άλλη μια φορά, τα αιτήματά τους και ζήτησαν την ενεργή υποστήριξη της Πρυτανείας.

Μετά τη συνάντηση και με την παρέμβαση του Αντιπρύτανη κ. Δρακόπουλου, προγραμματίστηκε συνάντηση, για σήμερα Τρίτη στις 11.00, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας με το Σύλλογο του ΕΔΤΠ, παρουσία του Αντιπρύτανη. Τέλος, η πρυτανεία δέχτηκε να επανεξετάσει σε θετική κατεύθυνση, το αίτημα της μη προσφυγής του Πανεπιστημίου στο Εφετείο κατά πρωτόδικων θετικών αποφάσεων, σχετικά με το επίδομα των 18.000 αναδρομικά.Η Γενική Συνέλευση της κατάληψης αποχώρησε από το κτίριο στις 9 μ.μ. και θα πραγματοποιήσει σήμερα συγκέντρωση στις 10.00 στο Υπουργείο Παιδείας, την ώρα της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου.

Το συνολικό τους πλαίσιο κινητοποιήσεων περιλαμβάνει καταλήψεις για σήμερα και αύριο, 3ωρες στάσεις εργασίας για τις 27, 28, 29 Μαρτίου και 48ωρη απεργία για τις 30 και 31 Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ