Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλο συλλαλητήριο στην Κέρκυρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο χτες. Συμμετείχαν πάνω από 1.000 αγρότες και αγρότισσες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαρόκου απ' όλες τις περιοχές του νησιού με πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Κέρκυρας.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωκράτης Παπαδάτος που κατάγγειλε την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στη χώρα μας και έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους αγρότες. Επίσης, ο πρόεδρος της ΟΑΣ Κέρκυρας κατάγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει ασύδοτους τους εμποροβιομήχανους να πουλάνε όσο θέλουν τα γεωργικά εφόδια, ενώ στα ύψη έχουν φθάσει και οι τιμές των λιπασμάτων και των ζωοτροφών που απελευθερώθηκε η αγορά τους από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τελειώνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα προστασίας του ελαιόλαδου διασφαλίζοντας το εισόδημα των Κερκυραίων αγροτών.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης από δεκάδες μαζικούς φορείς του νησιού, από τους δήμους και πολλές κοινότητες. Στο τέλος ακολούθησε μαχητική πορεία στη Νομαρχία όπου και αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε το ψήφισμα στον εκλεγμένο Νομάρχη και στην Περιφερειακή Διευθύντρια. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΚ βγαίνοντας, κατάγγειλε στους συγκεντρωμένους την "κατάληψη" της Νομαρχίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλύσει το κτίριο μέσα και γύρω. Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να είναι σε ετοιμότητα για νέους αγώνες.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωσή της χαιρέτισε το παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο των αγροτών δηλώνοντας πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ