Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Δυναμική διεκδίκηση του μισθολογίου

Αύριο συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και μεθαύριο στην Αθήνα

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν δέκα μέρες και θα κορυφωθούν την Πέμπτη, που θα γίνει η τρίτη συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ αποφασίστηκε δεκαήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων, με ευθύνη των τοπικών ενώσεων το πρώτο πενθήμερο. Ετσι, η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να γίνει απεργία μεθαύριο Πέμπτη,ενώ για την ίδια μέρα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει κηρύξει εξάωρη στάση εργασίας (8π.μ.-2μ.μ.).Επίσης, μέχρι και την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Μεθαύριο, στη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υφυπουργό Οικονομικών, οι γιατροί των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σε όλες τις περιπτώσεις αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Συμβολικές καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Με απεργιακές κινητοποιήσεις άρχισαν τη βδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα.

Χτες οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη έκαναν συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ,ενώ αύριο θα κάνουν στο "Ιπποκράτειο".Και χτες, όπως και σήμερα, οι γιατροί δεν εμπόδισαν την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν συγκέντρωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Συνεπής στην... ασυνέπεια

Με βαρύγδουπες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας υποστήριξε χτες ότι η "κυβέρνηση είναι συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της" και ότι "οι κινητοποιήσεις είναι αδικαιολόγητες". Μάλιστα θυμήθηκε τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνει ο πολίτης "για να λειτουργούν οι υπηρεσίες υγείας και όχι για να ταλαιπωρείται από τις ακραίες στάσεις ορισμένων".

Ο υπουργός ξέχασε να δηλώσει αν θα ψηφιστεί το ιατρικό μισθολόγιο μέσα στο 1997 και εάν θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών.

Κατά τα άλλα ο υπουργός εγκαινίασε το Νοσοκομείο Θήβας, υποσχόμενος ότι θα "ολοκληρωθεί στα τέλη του 1999".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ