Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πλασιέ" της καύσης ο Αβραμόπουλος

Ομολογία Λαλιώτη: Μόνο το 6,4% ακόμη και των εγκεκριμένων χώρων διάθεσης απορριμμάτων πληρεί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας

Ως "πλασιέ" των ξένων συμφερόντων που προωθούν την επικίνδυνη και πανάκριβη καύση, ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας, εμφανίστηκε χτες ο δήμαρχος Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλος. Ο δήμαρχος, συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, που οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Κίνηση Πολιτών, με θέμα "Συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων", πρότεινε ως ενδεδειγμένη "λύση" την καύση, γράφοντας "στα παλιά του τα παπούτσια" τις αντιρρήσεις των επιστημόνων που επισημαίνουν πως η μέθοδος αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον λόγω της έκλυσης διοξινών.

Στη συνέχεια βέβαια, ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας την τουλάχιστον ανεύθυνη στάση του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, προσπάθησε να ανασκευάσει τις ίδιες τις δηλώσεις του, με ανακοίνωση που διένειμε το Γραφείο Τύπου του Δήμου και αναφέρει ότι "ουδέποτε η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει την υιοθέτηση της μεθόδου της καύσεως ή όποιου άλλου συστήματος, στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων"!..

Στις δηλώσεις Αβραμόπουλου αντέδρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, λέγοντας ότι κανένας υπουργός δε θα υπέγραφε τις προτάσεις για καύση. Να σημειώσουμε όμως ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες και του ίδιου, αφού με την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια για τη χωροθέτηση Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική παίζει αντικειμενικά το παιχνίδι όσων πλασάρουν την επικίνδυνη και ξεπερασμένη (σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλέον εγκαταλείπεται) μέθοδο της καύσης.

Ο Κ. Λαλιώτης μιλώντας μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου ομολόγησε ότι ύστερα από έρευνα που έγινε, μόνο το 6,4% ακόμη και των εγκεκριμένων χώρων διάθεσης απορριμμάτων της χώρας μας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας. Το 12,2% παρουσιάζει προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη λήψη κατάλληλων μέτρων, ενώ το υπόλοιπο 81,4% των χώρων δεν πληρεί τους βασικούς και κρίσιμους όρους της καταλληλότητας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ