Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερωτήματα προς τον ΟΚΑΝΑ

Ενας κοινωνικός - όπως αυτοαποκαλείται - οργανισμός έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που αποτελεί, όπως αναφέρει, μία απ' τις "πιο ολοκληρωμένες καμπάνιες επικοινωνίας για τα κοινωνικά προβλήματα των ναρκωτικών, του ΕΪΤΖ και της βίας στη χώρα μας". Τελικά ήταν, όπως είπαν, "μια ομάδα ανθρώπων απ' τον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας" που στηρίζεται στην αυτοχρηματοδότηση των μελών του, ενώ έχει για χορηγούς τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μια ασφαλιστική εταιρία και ένα περιοδικό.

Ανακοίνωσαν ότι το πρώτο πρόγραμμα είναι η έκδοση και προώθηση ενός εντύπου για την πρόληψη των ναρκωτικών καθώς και μια καμπάνια απ' τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα "Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη διανομή σελιδοδείκτη".

1. Η ενημέρωση για τα ναρκωτικά είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και δεν μπορεί ο καθένας να αυτοχρίζεται ειδικός - και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνει δραστηριότητα - κατά των ναρκωτικών.

2. Οσοι αναλαμβάνουν δραστηριότητα για τα ναρκωτικά πρέπει να υποβάλουν το πρόγραμμά τους προς έγκριση, στον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Οταν ρωτήθηκαν χτες αν έχουν κάποια συνεργασία με άλλους φορείς - μεταξύ των οποίων και ο ΟΚΑΝΑ - η απάντηση ήταν "όχι".

Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε ο ΟΚΑΝΑ οφείλει να ερευνήσει για αυτά τα προγράμματα καθώς και για την επιχορήγησή τους από τη Γραμματεία της Νέας Γενιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ