Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια μάχη ολοκληρώθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται
  • Με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες της Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν χτες με επιτυχία μια μάχη του μεγάλου αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ
  • Ομόφωνη απόφαση για συνέχιση του αγώνα. Το επόμενο ραντεβού, στις 16 του Μάρτη, στο Κιλελέρ
  • Οργή για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και για την υποκριτική και υπονομευτική στάση της ΝΔ

Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 15 του Μάρτη στο γιορτασμό του Κιλελέρ,που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,έδωσαν οι Θεσσαλοί αγρότες, αναστέλλοντας χτες την κινητοποίησή τους που κράτησε 16 μερόνυχτα κι αποχωρώντας συντεταγμένα και με ψηλά το κεφάλι από το μπλόκο των Τεμπών.

Μια μάχη ολοκληρώθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕ και καλεί τους αγρότες να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ενότητά τους να μαζικοποιήσουν τους αγροτικούς συλλόγους και με την καθημερινή πολύμορφη δράση τους να μεταδώσουν το μήνυμα του αγώνα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Μια μάχη που δόθηκε με επιτυχία και έδωσε μεγάλη ώθηση στο αγροτικό κίνημα της χώρας μας, ώστε να συνεχίσει από καλύτερες θέσεις τον αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Οι αγρότες έφευγαν με τα τρακτέρ τους - με τα φώτα αναμμένα, κορνάροντας και δείχνοντας το σήμα της νίκης - από το μπλόκο των Τεμπών πιο ώριμοι, ήρεμοι, αφού έκαναν το χρέος τους. Εβλεπες όμως την οργή στα μάτια τους. Οργή για την αδιαλλαξία μιας κυβέρνησης που βάλθηκε να ξεκληρίσει μαζικά τη μικρομεσαία αγροτιά της πατρίδας μας και δε δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού. Οργή και για την υποκριτική και υπονομευτική στάση της ΝΔ που τάχθηκε πλήρως και απροκάλυπτα με το μέρος της κυβέρνησης, "ξεπουλώντας" ακόμα και τα δικά της αγροτικά στελέχη που πρωταγωνίστησαν στο αγώνα των Θεσσαλών αγροτών.

"Φρουροί" του μπλόκου - ψηφοφόροι και οπαδοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - είχαν πολλά να καταλογίσουν στον Κ. Καραμανλή. Οχι βεβαίως γιατί δε συναισθανόταν ότι η ΝΔ στη δύσκολη καμπή θα συντάσσονταν με την κυβέρνηση και θα τους "άδειαζε", αφού πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, αλλά διότι, όπως έλεγαν "μέσα μας θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει λίγη μπέσα". "Αν ο Καραμανλής έτσι θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα μάλλον τα 'χει χαμένα", έλεγε ένας Καρδιτσιώτης που δήλωνε "δεξιός" και δίπλα του, ένας που δήλωνε "ΠΑΣΟΚτζής" κουνώντας το κεφάλι συμπλήρωνε: "Τα ίδιας σκ... είναι και και οι δύο και ο δικός μας και ο δικός σας...".

Ενα από τα χαρακτηριστικά αυτής της κινητοποίησης είναι ότι αποδείχτηκε πιο καθαρά ποιοι στήνουν το αντιαγροτικό μέτωπο και ποιοι τάσσονται με τους αγρότες. Κι αυτό αποτελεί μέγιστο πολιτικό όφελος για το αγροτικό κίνημα, αφού τώρα ο αγροτικός κόσμος συνειδητοποιεί καλύτερα πως μόνο με τη συμπαράταξη της εργατικής τάξης, των εργαζομένων της πόλης και του χωριού και άλλων μεσαίων στρωμάτων μπορούν οι αγρότες να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί "ένα το κρατούμενο" για τους νέους αγώνες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ