Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος

Εληξε χτες η απεργία των εργαζομένων στο δήμο, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ικανοποιεί κατ' αρχήν τα αιτήματα

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας προκάλεσε ένα σοβαρό ρήγμα στην αντεργατική τακτική της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και οδήγησε ήδη σε μια πρώτη επιτυχία τον αγώνα τους. Η απεργιακή τους κινητοποίηση - κράτησε έξι βδομάδες - έληξε χτες με ένα πρώτο αίσιο αποτέλεσμα, μετά την αναγκαστική υποχώρηση της δημοτικής αρχής στις δυναμικές διεκδικήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη. Ετσι από σήμερα θα αρχίσουν να μαζεύονται και τα σκουπίδια, που τόσο καιρό έπνιγαν την πόλη. Κάτω από την πίεση του αγώνα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην προχτεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε την πρόταση να καταβληθούν αρχικά 280 εκατομμύρια από το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο πριμ παραγωγικότητας για τα έτη 1993 - 1996 σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα καταβληθεί άμεσα και η δεύτερη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. Παράλληλα, όλες οι παρατάξεις δεσμεύτηκαν όποια διοίκηση κι αν εκλεγεί στις ερχόμενες εκλογές στο δήμο, να καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό που οφείλουν στους εργαζόμενους σε εξάμηνες ισόποσες δόσεις.

Δεκτά έγιναν επίσης κατ' αρχήν και τα υπόλοιπα αιτήματα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα από χτες να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ του συλλόγου υπαλλήλων και των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου για την εξεύρεση και εφαρμογή κοινά αποδεκτών λύσεων.

Συμπαραστάτης στους εργαζόμενους - όχι μόνο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την πρώτη στιγμή του αγώνα - ήταν η "Δημοτική Δημοκρατική Ενότητα Καλλιθέας", ο επικεφαλής της οποίας, Αρ. Αβραμίδης,είχε επανειλημμένα καλέσει το δήμαρχο να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση του και την αντεργατική του πολιτική και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ο ίδιος είχε φέρει ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ο δήμαρχος Καλλιθέας προτίμησε πρώτα να πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια, να εξαναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις, για να διαπιστώσει τελικά και ο ίδιος ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που εφαρμόζει και να αναγκαστεί κάτω από την πίεση να υποχωρήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ