Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Ψήφος αγώνων και ενότητας

Προσκλητήριο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" προς τους ταχυδρόμους του Νομού Αττικής, ενόψει των εκλογών του σωματείου τους, που γίνονται αύριο και μεθαύριο

"Ηρθε η ώρα να συγκροτήσουμε ένα αγωνιστικό μέτωπο όλων των ταχυδρόμων της Αθήνας, όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, που θα βάλει φρένο στην ξέφρενη πορεία του ξεπουλήματος και της ανατροπής των πάντων".

Με αυτό το κάλεσμα η παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" απευθύνεται στους 1.300 ταχυδρόμους της Αθήνας και του Νομού Αττικής, που ψηφίζουν αύριο και μεθαύριο για την εκλογή νέου ΔΣ στο σωματείο τους, και τους ζητά να πάρουν την υπόθεση του δημόσιου ταχυδρομείου στα δικά τους χέρια. Αυτό το δρόμο δείχνει άλλωστε και η ευρύτερη συσπείρωση που έγινε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, με τη συμμετοχή σ' αυτό και ταχυδρόμων, που, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, έδωσαν τη μάχη στις κινητοποιήσεις του 1997, για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της κοινωνικής αποστολής των ΕΛΤΑ.

"Η κυβέρνηση επείγεται να υλοποιήσει τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ για άμεση ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των ΕΛΤΑ, με όσο γίνεται λιγότερο εργατικό κόστος, με λιγότερους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και χωρίς συνδικάτα". Απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις - υπογραμμίζει στη διακήρυξή της η "Δημοκρατική Συνεργασία" - "χρειάζεται ένα δυνατό εργατικό κίνημα, που θα ορθώσει αδιαπέραστο τείχος ενότητας". Ομως, "οι σημερινές πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ, στο σωματείο και την Ομοσπονδία, είναι όχι μόνο ανίκανες να υπερασπιστούν τα πραγματικά μας συμφέροντα, αλλά είναι αυτές οι ηγεσίες που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική". Γι' αυτό η αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο είναι προϋπόθεση της αγωνιστικής πορείας του κλάδου.

Στα άμεσα αιτήματα πάλης που θέτει η παράταξη περιλαμβάνονται: Το σταμάτημα της υπερεργασίας των ταχυδρόμων και του εξαναγκασμού τους για δουλιά τα Σαββατοκύριακα. Η επάνδρωση όλων των κενών τομέων και του 5% σε όλα τα Ταχυδρομικά Γραφεία και αυτών που θα προκύψουν από σωστή χαρτογράφηση των αναγκών. Εξασφάλιση της χορήγησης των κανονικών αδειών με πλήρη και έγκαιρη αναπλήρωση. Λειτουργία με τον αναγκαίο εξοπλισμό και στελέχωση των υπηρεσιών Πόρτα - Πόρτα, Express και Express Mail, με επενδύσεις άμεσης απόδοσης. Αναγνώριση της εργασίας τους ως βαριάς και ανθυγιεινής και αύξηση του επιδόματος εκμετάλλευσης. Υπεράσπιση του κλάδου της Διανομής, άμεση αποκατάσταση των συναδέλφων που έχουν προσληφθεί με το νόμο 2190 κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ