Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδίκη γιατρού για βλάβη ασθενούς

Σε φυλάκιση 10 μηνών, με δικαίωμα εξαγοράς προς 1.500 δρχ. τη μέρα, καταδικάστηκε χτες από το 4ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο γναθοχειρουργός Θεόδ. Βασιλειάδης για σωματική βλάβη από αμέλεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εν λόγω γιατρός είχε αναλάβει πριν από τέσσερα χρόνια να αντικαταστήσει ορισμένα από τα φυσικά δόντια του ασθενούς Γ. Δούκα με τη μέθοδο της εμφύτευσης. Δε χρησιμοποίησε όμως τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φλεγμονές μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, που θεωρήθηκαν επιβλαβείς για τη στοματική υγιεινή του ασθενούς. Αμέλεια στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αναγνωρίσει και ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του.

Στην απολογία του ο Θεόδ. Βασιλειάδης αρνήθηκε την κατηγορία, αποδίδοντάς τη στον επαγγελματικό ανταγωνισμό και τις διαφορές που είχε με άλλους συναδέλφους του. Υποστήριξε, επίσης, ότι έχει τοποθετήσει 5.000 εμφυτεύματα. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, γιατί, όπως είπε, κατά την επέμβαση χρησιμοποίησε απαρχαιωμένη μέθοδο.

Από την πλευρά του παθόντος έχει κατατεθεί και αγωγή στα αστικά δικαστήρια για χρηματική αποζημίωση, αλλά ο γιατρός έχει κηρύξει στο μεταξύ πτώχευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ