Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Προετοιμάζονται νέοι αγώνες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Του ανταποκριτή μας).-

Σε αποκλεισμό της Νομαρχίας Ηρακλείου, προχωρούν, μεθαύριο Παρασκευή, οι αγρότες του νομού που, όπως όλα δείχνουν, θα ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Τη σχετική απόφαση πήραν προχτές το βράδυ, αγρότες και κτηνοτρόφοι που εκπροσωπούν δεκάδες αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς των Νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου, στη διάρκεια πλατιάς συγκέντρωσης που έγινε στις Αρχάνες. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο επικεφαλής της διευρυμένης πλέον Συντονιστικής Επιτροπής, Μύρων Κοτσιφός,"ο αποκλεισμός της Νομαρχίας θα είναι μόνο η αρχή για νέες κινητοποιήσεις των αγροτών του τόπου μας".

Ηδη συγκροτήθηκαν ομάδες, που περιοδεύουν στα χωριά για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα η νόθα διοίκηση της ΟΑΣ Ηρακλείου που, πρόσφατα, ξεπούλησε τον αγώνα των αγροτών, επιχειρεί ξανά να ξεγελάσει τους αγρότες, κατηγορώντας την Πανηρακλειώτικη Επιτροπή για "πολιτικές σκοπιμότητες"! Με τον τρόπο αυτό οι "καρεκλοκένταυροι" συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν καθαρά την ανησυχία τους για την αγωνιστική πορεία των αγροτικών συλλόγων που συσπειρώνονται διαρκώς γύρω από τη "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες η ΛΑΕ και οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Χανίων και Αρχανών κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο αγωγή, με την οποία ζητούν την ακύρωση των νόθων εκλογών που έγιναν στις 18 Ιανουαρίου στην ΟΑΣ Ηρακλείου, κάτι που συνέβη και με τις ΟΑΣ Χανίων και Λασιθίου.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και από τους αγρότες του Νομού Χανίων,που, αύριο Πέμπτη,θα αποκλείσουν το λιμάνι της Σούδας, με απόφαση της Πανχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ