Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακούφιση σε κυβέρνηση και ΝΔ

Με φανερή ανακούφιση, προσωρινά τουλάχιστον, υποδέχτηκε η κυβερνητική πλευρά την αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα των Τεμπών και άλλων περιοχών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας έσπευσε, χτες, υποκριτικά, να χαρακτηρίσει την απόφαση των αγροτών "απόφαση ευθύνης", ξεχνώντας τη συκοφαντική εκστρατεία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της κατά των αγροτών όλες τις προηγούμενες μέρες... Ωστόσο, αντί η κυβέρνηση να συναισθανθεί τη δική της εγκληματική ανευθυνότητα, που επέδειξε με τη στείρα αδιαλλαξία, το τρομοκρατικό όργιο και την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών (ΜΑΤ κλπ.) επιδιώκοντας τη σύγκρουση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (θέλει να) πιστεύει πως... "οι αγρότες αντελήφθησαν πως δεν είναι η διαδικασία την οποία επέλεξαν η καλύτερη για να προωθήσουν, να προβάλουν τα αιτήματά τους". Κι αυτό, όταν είναι γνωστό ότι είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων και η στείρα αδιαλλαξία της οδήγησαν στον αγροτικό ξεσηκωμό.

Το χειρότερο είναι πως η κυβέρνηση καλεί,τα κόμματα που συμφωνούν, αλλά και τους αγρότες, να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους στα όργανα της ΕΕ, ενώ αυτή η πολιτική έχει προκαλέσει τα τρομακτικά αδιέξοδα και γι' αυτό την αντιπαλεύουν με τον ηρωικό τους αγώνα οι αγρότες. Κατά τα άλλα, ο Δ. Ρέππας παραδέχεται ότι "υπάρχουν αδήριτες ανάγκες, τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Υπάρχουν προβλήματα στον αγροτικό χώρο... Αλλά η λύση για τα προβλήματα αυτά προκύπτει μέσα από τη συνεννόηση και τη συνεργασία, όχι με το κλείσιμο των δρόμων... " Γι' αυτό, συμπλήρωσε, "καλούμε και τους αγρότες να συμπαραταχτούν σ' αυτή την προσπάθεια, αντί να ξοδεύουμε τις δυνάμεις μας σε μια άγονη αντιπαράθεση, με ένταση, με σύγκρουση, που δεν οδηγεί πουθενά"!

ΝΔ: Δημαγωγική αντιπαράθεση

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ - που μαζί με το ΣΥΝ και την ΠΟΛ. ΑΝ. έβαλαν πλάτη και στήριξαν την κυβερνητική αδιαλλαξία συντασσόμενοι κατά των αγροτών, σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων, πέραν της γενικότερης συμφωνίας τους στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ - χτες επανήλθε σε ένα ανούσιο καυγά με την κυβέρνηση σχετικά με τις ευθύνες για το αγροτικό αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Αρη Σπηλιωτόπουλου κατηγορεί την κυβέρνηση για "βαρύτατες και αποκλειστικές ευθύνες για το αδιέξοδο", ενώ στην ίδια κοιναγορίτικη πολιτική συμφωνεί και το κόμμα της ΝΔ. Τέλος, ενώ ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε τη σύσκεψη για τη συζήτηση και ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων που πρότεινε η Πανθεσσαλική - δίνοντας και μ' αυτόν το τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική αδιαλλαξία - χτες επανήλθε στην πρόταση για "εθνικό διάλογο και ειδική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών", καλώντας τον πρωθυπουργό να τη συγκαλέσει... Κατά τα άλλα, για δημαγωγικούς λόγους επαναλαμβάνει, απλώς... το αίτημα για σταμάτημα των διώξεων αγροτών, μείωση της τιμής αγροτικών καυσίμων, αντιμετώπιση του ζητήματος των πανωτοκίων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ