Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομόφωνη η απόφαση

Προχτές το βράδυ, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΠΑΣΕ στα Τέμπη, συνεδρίασαν ξεχωριστά οι τρεις Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες αγρότες των τριών νομών της Θεσσαλίας, προκειμένου ν' αποφασίσουν την πορεία του αγώνα και τον τρόπο δράσης τους από δω και μπρος.

Τα μέλη της ΠΑΣΕ Β. Μπούτας,Β. Αναγνωστόπουλος και Δ. Τσέλιος ενημέρωσαν τη Νομαρχιακή Καρδίτσας για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν προχτές στην Αθήνα, για την πορεία του αγώνα μέχρι σήμερα και για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Την ίδια ενημέρωση έκαναν τα μέλη της ΠΑΣΕ Γ. Παττάκης,Γ. Νταφούλης,Θ. Τσαλόπουλος και Θ. Κοκκινούλης στη Νομαρχιακή Λάρισας και οι Σπ. Τσιοτινός και Φ. Σαλταγιάννης στη Νομαρχιακή Τρικάλων.

Και στις τρεις συνεδριάσεις επισημάνθηκε πως ο αγώνας των αγροτών έχει ήδη δικαιωθεί, αφού μέσα απ' αυτόν αναδείχτηκε το αγροτικό πρόβλημα, οι αιτίες που το δημιουργούν, αλλά και ποιοι σε πολιτικό επίπεδο ευθύνονται γι' αυτό - η Ευρωπαϊκή Ενωση, η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια τονίστηκαν οι κατακτήσεις του αγροτικού κινήματος, αφού - όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά - και οι φετινές και οι περσινές κινητοποιήσεις ένωσαν τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Κι αυτή ακριβώς η ενότητα είναι η καλύτερη υποθήκη για το μέλλον. Επίσης επισημάνθηκε πως οι φετινές κινητοποιήσεις έφεραν κοντά στους αγρότες εκατοντάδες συλλόγους, φορείς, ομοσπονδίες, ενώσεις, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και άλλους από τη Θεσσαλία, την Αθήνα, απ' όλη την Ελλάδα.

Η πίστη και η αισιοδοξία πως οι αγώνες θα συνεχιστούν πιο δυναμικά, πιο μαζικά - γιατί τα ίδια τα προβλήματα θα είναι πιο έντονα - επικρατούσε και στις τρεις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών. Με βάση αυτή την πίστη, την αισιοδοξία, αλλά και την κατακτημένη - πλέον - εμπειρία, μετά από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, ομόφωνα αποφασίστηκε σε αυτή τη φάση να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις. Ομόφωνη, επίσης, ήταν και η δέσμευση που δόθηκε απ' όλους τους αγρότες των Νομαρχιακών Επιτροπών πως από την επόμενη κιόλας μέρα θα ξεχυθούν στα χωριά των τριών νομών της Θεσσαλίας, ώστε να μιλήσουν με τον κόσμο για τα κέρδη αυτού του αγώνα και για τις προοπτικές του νέου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ