Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Με στόχο τον αντιεκπαιδευτικό νόμο

"Εμείς ονειρευόμαστε και πασχίζουμε για μια δημοτική αρχή, που να είναι μαζί με το λαό και να αγωνίζεται για να γίνουν τα δικά μας όνειρα πράξη", τόνισε η Ελ. Παπαδοπούλου, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", σε εκδήλωση της παράταξης

Η ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού μετώπου παιδείας από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που με συντονισμένα βήματα θα οργανώνουν τον αγώνα και την πάλη τους για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού Ν.2525, τονίστηκε κατά τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου "Μ. Μερκούρη" η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ) Κερατσινίου.

Η Ελ. Παπαδοπούλου,δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της ΔΑΣ, κατήγγειλε τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία δεν έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και με τη μέθοδο της αναβολής μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τα νέα μέτρα. "Ο μεροκαματιάρης, ο εργάτης και ο μισθωτός ονειρεύονται να δώσουν καλύτερη μόρφωση στα παιδιά τους, είπε η Ελ. Παπαδοπούλου. Ομως, συνέχισε, τα παιδιά στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα, δε θα έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Τους σκοτώνουν τα όνειρα. Κι αυτό, σημαίνει μια κοινωνία χωρίς οράματα και ιδανικά. Ενα βροντερό "όχι" πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της κυβέρνησης".

Και η Ελ. Παπαδοπούλου κατέληξε: "Ολοι μαζί, με μια άλλη δημοτική αρχή, που θα παλεύει και θα αγωνίζεται. Εμείς ονειρευόμαστε και πασχίζουμε για μια δημοτική αρχή, που να είναι μαζί με το λαό και να αγωνίζεται για να γίνουν τα δικά μας όνειρα πράξη".

Ο Γ. Λαγωνίκας,νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά, ανέλυσε τις επιπτώσεις του Νόμου 2525 για την παιδεία, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο έχουν άμεση σχέση με την πολιτική που ακολουθείται. Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες υποταγής και χαλιναγώγησης, τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, σημειώνοντας: "Εμείς θέλουμε τον εκπαιδευτικό και το μαθητή να βρίσκονται σε ένα σχολείο υγιές".

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. "Ο υπουργός Παιδείας κάθεται πολύ ψηλά στην καρέκλα του, τόσο ψηλά που δεν ακούει την αγωνία μας για το δικαίωμά μας στη ζωή. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας διαλέγουν με βάση την οικονομική μας δυνατότητα, αλλά μέσα από τις προσωπικές δυνατότητες μας", είπε η μαθήτρια Μ. Δρακοπούλου.Ο Γ. Κοντούλης,μαθητής του 3ου Λυκείου, εξέφρασε το παράπονο ότι, ενώ ο αντιεκπαιδευτικός νόμος αφορά πρώτα και κύρια στους μαθητές, αυτοί δεν είχαν ενημέρωση μέχρι και πρόσφατα. "Εχουμε επίγνωση των προβλημάτων που γεννιούνται", είπε και κάλεσε όλους τους φορείς σε αγώνα διαρκείας. Ο Η. Πλατανίτης,μαθητής του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου, είπε: "Με αυτό το νόμο είμαστε σαν πειραματόζωα. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να καταργηθεί ο νόμος αυτός, για να έχουμε ακόμα δικαίωμα στο όνειρο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γιατί στηρίζω ΚΚΕ» (2004-01-22 00:00:00.0)
Μαθητικές κινητοποιήσεις (2000-11-16 00:00:00.0)
Ολοι ξανά στους δρόμους (2000-02-03 00:00:00.0)
"Για μια Παιδεία, που θα μας επιτρέπει τα όνειρα..." (1999-01-30 00:00:00.0)
Βρυχάται ξανά ο "δράκος" της ΔΕΗ (1998-04-17 00:00:00.0)
Στον κοινό αγώνα η ελπίδα (1998-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ