Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ 2004
Εμμονή στην εμπορευματοποίηση

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση και για τα άρθρα του νομοσχεδίου για την οργάνωση της Ολυμπιάδας Αθήνα 2004, με την κυβέρνηση να επιμένει μέχρι τέλους στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και της αδιαφάνειας στην οργάνωση των αγώνων.

Η εμμονή αυτή, όπως υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,δικαίωσε τη θέση του Κόμματος, τόσο για την ουσία των διατάξεων, όσο και για τη μη συμμετοχή του στην "Εθνική Επιτροπή". Το όλο εγχείρημα των Αγώνων, τόνισε ο Μπ. Αγγουράκης, ενώ έπρεπε να συνοδεύεται από την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής γενικότερα, έχει καταντήσει να είναι πλήρως εμπορευματοποιημένο και με μόνο κριτήριο το κέρδος. Το ΚΚΕ, είπε, δεν έκανε καμία πρόταση για πρόσωπα που θα επάνδρωναν την "Εθνική Επιτροπή" για το λόγο ακριβώς ότι ο εγχείρημα δεν περιείχε εγγυήσεις για τη μη εμπορευματοποίηση των Αγώνων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο διακοσμητικό ρόλο της επιτροπή αυτής, σε αντίθεση με την Οργανωτική Επιτροπή που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία με καθεστώς αδιαφάνειας και με γνώμονα το κέρδος, κάτι που καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ