Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύσημα από την κυβέρνηση στον υπουργό Δικαιοσύνης
  • Την πλήρη κάλυψη στον Ευάγγελο Γιαννόπουλο εξέφρασε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Με σαρανταοχτάωρη αποχή, σήμερα και αύριο, απαντούν οι δικηγόροι της Αθήνας

Οχι μόνο κάλυψε πλήρως για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας τον ανεκδιήγητο υπουργό Ε. Γιαννόπουλο, ο οποίος χυδαιολογεί ασύστολα και βρίζει τους πάντες, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Ουσιαστικά, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε εύσημα στον Ε. Γιαννόπουλο για τις πράξεις και το έργο του! "Η κυβέρνηση τιμά τους θεσμούς και τους φορείς",είπε ο Δ. Ρέππας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για τη συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου.

Μάλιστα, συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την εύσημη μνεία στον υπουργό Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι ο Ε. Γιαννόπουλος "έχει να επιδείξει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει προβλήματα των κλάδων, τους οποίους εποπτεύει το υπουργείο Δικαιοσύνης".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προβαίνει σε τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις τη στιγμή που είναι γενική η κατακραυγή κατά του υπουργού Δικαιοσύνης από το σύνολο του δικηγορικού κόσμου, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν ευθέως ζήτημα παραμονής για τον Ε. Γιαννόπουλο στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, όταν βρίζει δικηγόρους, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Γίνεται πλέον κατανοητό ότι δεν πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά ενός πολιτικού, αλλά για ολόκληρης της κυβέρνησης που δε σέβεται τους θεσμούς και τους πολίτες της χώρας. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Δ. Ρέππας έπλεξε το εγκώμιο του πολιτικού ανδρός Ευάγγελου Γιαννόπουλου και σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης τιμά μ' αυτά που λέει τους θεσμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ένας πολιτικός ο οποίος, όπως έχει αποδείξει η πείρα, είναι αποτελεσματικότατος. Δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Και τώρα, έχει αντιμετωπίσει θετικά πολλά θέματα που ήταν σε εκκρεμότητα".

Τέτοιες δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ίσως, θα δικαιολογούνταν αν τις έκανε σε ανύποπτο χρόνο. Αλλά, όταν γίνονται τη στιγμή που ο Ε. Γιαννόπουλος ευτελίζει τους θεσμούς και η συμπεριφορά του γίνεται "επικίνδυνη για τη δημοκρατία", όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, τότε πρόκειται για ένα αυταρχικό πρόσωπο της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Σημίτη που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα.

Μάλιστα, ο Δ. Ρέππας, έμμεσα απέδωσε ευθύνες και στους δημοσιογράφους, ενώ "βγάζει λάδι" τον υπουργό του. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν ο Ε. Γιαννόπουλος νομιμοποιείται να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε δημοσιογράφους ή εκπροσώπους των κοινωνικών οργανώσεων. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν: "Ουδείς εξαιρείται, ούτε οι πολιτικοί, ούτε βεβαίως οι δημοσιογράφοι - θα πρέπει με την ανάλογη ευπρέπεια, να συζητούμε τα θέματα τα οποία μας απασχολούν".

Στο μεταξύ με 48ωρη αποχή απαντούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της Αθήνας στην πρόκληση του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, διαμαρτυρόμενοι για τη βάναυση επίθεση εναντίον του προέδρου του ΔΣΑ και του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Ο ΔΣΑ εξέφρασε την οδύνη του για τη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης που θεωρεί ευτελιστική για τους θεσμούς.

Επίσης, σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας μετά το θλιβερό συμβάν με πρωταγωνιστή τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Γ. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού (2000-02-01 00:00:00.0)
Κατ' εξακολούθηση υβριστής του Τύπου (2000-01-23 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων κατά της "τρομοδιάταξης" (1998-08-20 00:00:00.0)
"Δυο γάιδαροι μαλώνανε..." (1998-02-11 00:00:00.0)
Εμμένει η κυβέρνηση στον ολισθηρό δρόμο της ποινικοποίησης (1998-01-14 00:00:00.0)
Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ