Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε η συζήτηση του "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου

Με τις εισηγήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε χτες στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νέου "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η περίφημη διάταξη για τον ανατοκισμό των δανείων των τραπεζών. Σε αυτό το θέμα εστιάστηκαν και οι παρεμβάσεις τόσο του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Θ. Κατσανέβα, όσο και της ΝΔ, Γ. Παναγιωτόπουλου.

Αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ των "βελτιωτικών ρυθμίσεων" στο θέμα του ανατοκισμού. Ο Θ. Κατσανέβας έκανε λόγο για τη σύσταση εξωδικαστικού οργάνου που θα ρυθμίσει το ζήτημα, ενώ ο Γ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει για τα παλιά χρέη να γίνει ένας "γενναίος συμβιβασμός" ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί και τις τράπεζες, αλλιώς θα υπάρξει, όπως είπε, "οικονομικό αδιέξοδο". Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 συνολικά συνεδριάσεις, γεγονός που κρίθηκε ως λάθος από βουλευτές. Χαρακτηριστική ήταν η αποχώρηση από την επιτροπή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Βρεττού, ο οποίος κατήγγειλε πως δεν επαρκεί ο χρόνος για τη συζήτηση ενός τέτοιου νομοσχεδίου. Σήμερα αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και ακρόαση φορέων.

  • Επαναδιόρισε στη θέση του διοικητή της ΕΤΒΑ, τον νυν διοικητή Γ. Κασμά, η Επιτροπή της Βουλής για τις ΔΕΚΟ σε χτεσινή συνεδρίασή της. Τον επαναδιορισμό καταψήφισαν το ΚΚΕ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ