Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Κρίσιμα είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την εξέλιξη της υγείας του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ, που νοσηλεύεται από την Τρίτη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του "Λαϊκού". Ο κ. Σεραφείμ εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το ιατρικό δελτίο, που εκδόθηκε χτες το μεσημέρι, και υπογράφουν ο καθηγητής και διευθυντής Παθ. Φυσιολογίας Χ. Μουτσόπουλος, ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος Χ. Σταθάκης και ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Μ. Κυριακίδης, αναφέρει: "Η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου παραμένει στάσιμη. Η λοίμωξη αντιμετωπίζεται με αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία. Περιοδικά υποστηρίζεται από τεχνητό νεφρό. Θεωρούμε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του".

Μέχρι αργά το απόγευμα, οι πληροφορίες έλεγαν ότι η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου είναι εξαιρετικά βεβαρημένη και απρόβλεπτη η εξέλιξή της, καθώς υποστηρίζεται από τεχνητό νεφρό μεγάλα χρονικά διαστήματα και όχι περιοδικά, όπως ανέφερε το μεσημβρινό ιατρικό δελτίο. Ο κ. Σεραφείμ κάνει κατά διαστήματα μικροβιολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, μέχρι χτες το μικρόβιο που προκάλεσε τη λοίμωξη δεν είχε εντοπιστεί.

Τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν χτες το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλος, ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας και ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης. Ο υπουργός Παιδείας, εξερχόμενος του νοσοκομείου, δήλωσε ότι ο κ. Σεραφείμ έχει επαφή με το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ