Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Επιχείρηση εξαπάτησης και χειραγώγησης

Αποστομωτική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ

Αποστομωτική απάντηση στο πρωθυπουργικό επιχείρημα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑΤΟ γιατί τέτοιοι οργανισμοί αποδυναμώνουν τους ισχυρούς σε διεθνές επίπεδο, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,τονίζοντας ότι κανένας δεν πιστεύει "ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν και έχουν το ΝΑΤΟ για να... αποδυναμώνονται".Πρόσθεσε δε ότι το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τα σύνορά μας, ούτε τα προστατεύει από καμία απειλή. Αντίθετα, η συμμετοχή της Ελλάδας χρησιμεύει μόνο "για να παίξουμε στα πλαίσια της Νέας Τάξης Πραγμάτων το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή".

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στην αντίφαση της συνύπαρξης στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ, θεωρητικά δε δέχονται "έστω και την πιθανότητα ότι δύο μέλη του μπορεί να οδηγηθούν σε αντιπαράθεση". Αντίθετα, είπε, "το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στέκονται ως καπέλο σε αυτή τη διένεξη", ακριβώς γιατί πρόκειται για "μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης και χειραγώγησης των δύο λαών". Πρόσθεσε δε ότι ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναδειχτεί σε περιφερειακή δύναμη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Για την κυβερνητική πολιτική ο Στρατής Κόρακας επισήμανε πως μετά τα γεγονότα στα Ιμια και τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών", το Αιγαίο "έχει έρθει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας", ενώ "είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου". "Οι ΗΠΑ", τόνισε, "χρησιμοποιούν την απειλή για να επιβάλουν την Παξ Αμερικάνα".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, πρόσθεσε πως Ελλάδα και Τουρκία επιδίδονται παράλληλα στο κυνηγητό των εξοπλισμών, στον οποίο οδηγεί αυτός ο ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα "Ελλάδα και Τουρκία είναι οι καλύτεροι πελάτες" των εταιριών πώλησης όπλων. Ιδιαίτερα για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις επισήμανε ότι οι εξοπλισμοί γίνονται με γνώμονα και κριτήριο την εξυπηρέτηση των στόχων του ΝΑΤΟ και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην "αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ" και "να στηριχτεί στο λαό μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοχλός η Ενέργεια και στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας (2022-10-14 00:00:00.0)
«Πυλώνας» του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ (2022-02-18 00:00:00.0)
Με «πυξίδα» τη «συνοχή», την εμπλοκή και τις «διευθετήσεις» (2020-10-07 00:00:00.0)
Επανεξετάζεται η επιλογή κινεζικής εταιρείας (2013-10-02 00:00:00.0)
Καθήκον για τους νέους ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία (1996-03-22 00:00:00.0)
Ερωτηματικά για το εξοπλιστικό "φούσκωμα" της Τουρκίας (1996-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ