Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Με καμουφλάζ την αμετροέπεια...

Χωρίς το παραμικρό, ουσιαστικά, επιχείρημα ήταν η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υπεράσπισε την κυβερνητική εξωτερική πολιτική, "καλυπτόμενος" από το γνωστό αμετροεπές ύφος του και προσβάλλοντας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ομιλητές των κομμάτων, λέγοντας ότι "λυπάται γιατί συμμετείχε στη συζήτηση", ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται για να ψηφοθηρούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ακόμα και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Στη σύντομη παρέμβασή του είπε ότι από το 1993, χρονιά που η χώρα μας αποδέχτηκε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, κάθε άλλη χώρα μπορεί να προσφύγει σε αυτό και η χώρα μας πρέπει να ανταποκριθεί. Με βάση το παραπάνω και διαψεύδοντας τη γνωστή συνέντευξή του, ισχυρίστηκε ότι καμία νέα πρόταση δεν έκανε προς την Τουρκία, για παραπομπή όλων των θεμάτων στη Χάγη και τίποτα το καινούριο δεν υπάρχει.

Για τη συμφωνία της Μαδρίτης και τα όσα αυτή αναφέρει περί ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, είπε ότι φυσικά και έχει η Τουρκία ζωτικά συμφέροντα, ως παράκτια χώρα και συμφέροντα στην υφαλοκρηπίδα, στον εναέριο χώρο και τα διεθνή ύδατα. Κάθε άλλη ερμηνεία, κατά τον Θ. Πάγκαλο, αποτελεί "χυδαία παραπλάνηση". Το ίδιο ισχύει, κατά τον υπουργό Εξωτερικών, και για τον ισχυρισμό ότι στη Μαδρίτη η Ελλάδα παραιτήθηκε από το δικαίωμα των 12 μιλίων. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι οι Τούρκοι άρχισαν να δίνουν τέτοια ερμηνεία στη συμφωνία, αφού πληροφορήθηκαν την κριτική που έκαναν στην ελληνική κυβέρνηση διάφοροι Ελληνες πολιτικοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ