Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόκληση στην πρόκληση
  • Αρνήθηκε ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας να ασκήσει έφεση στην πρόσφατη πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του "αγροτοδικείου" Τρικάλων σε βάρος 64 αγωνιστών αγροτών
  • Δήλωση του Αχιλλέα Κανταρτζή, βουλευτή του ΚΚΕ

Την προκλητική άρνηση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Κουβά,να ασκήσει έφεση στην πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, που "τιμώρησε" με τρεις μήνες φυλάκιση, χωρίς δικαίωμα άσκησης έφεσης στην ποινή, 64 αγωνιζόμενους αγρότες, συνάντησε χτες η σχετική αίτηση των καταδικασθέντων αγροτών. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος άσκησης έφεσης στην απόφαση του "αγροτοδικείου" των Τρικάλων και η στάση του αυτή εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική δικαστικής τρομοκρατίας που συντηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Αχιλλέας Κανταρτζής,βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε χτες στο "Ρ":

"Μόνο αισθήματα οργής και αγανάκτησης μπορεί να προκαλούν τα όσα συμβαίνουν, με τη βιομηχανία μηνύσεων που έχει στήσει η κυβέρνηση, σέρνοντας στα δικαστήρια χιλιάδες αγρότες για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας.

Ετσι, μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων που καταδίκασε 64 αγρότες του Ζάρκου, σε τρίμηνη φυλάκιση (δηλαδή το ανώτατο όριο της μη εφέσιμης ποινής), στερώντας τους κατ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, ήρθε και η Εισαγγελία Εφετών να επικυρώσει ουσιαστικά αυτή την απόφαση. Αφού ήταν η μόνη που είχε πλέον αυτό το δικαίωμα, αρνήθηκε να ασκήσει έφεση. Αποφάσεις που είναι εναρμονισμένες στην επιλογή της κυβέρνησης για τσάκισμα, με κάθε τρόπο, των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Είναι επιλογές που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού μας, αλλά και τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα.

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τη στέρηση από τους αγρότες του δικαιώματος να ασκήσουν έφεση, όταν αυτό δίνεται ακόμα και σε εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου;

Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού με διάφορους τρόπους έχει καλλιεργήσει αυτό το κλίμα.

Με τις καταδικαστικές αποφάσεις θέλει να τσακίσει κάθε αντίσταση του λαού μας στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί, επιβάλλοντας το νόμο της σιδερένιας φτέρνας.

Πριν 80 χρόνια έσερναν τους αγρότες στα δικαστήρια και τους δίκαζαν γιατί αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι στους τσιφλικάδες. Σήμερα κάνουν πάλι το ίδιο γιατί αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στους καινούριους τσιφλικάδες, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Ενώ τις ίδιες απειλές εκτοξεύει καθημερινά σε όλα τα στρώματα των εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα μας".

"Ο λαός μας - κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ - δεν υπήρξε ποτέ ραγιάς για να προσκυνήσει. Με τον ανυποχώρητο αγώνα του και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, που σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία, θα ανατρέψει και αυτή τη σιδερόφραχτη πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ