Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με ορμή στην τελική ευθεία η Πανσπουδαστική

Μια βδομάδα απομένει μέχρι τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και ξαφνικά εμφανίστηκαν πάλι, μετά από απουσία ενός χρόνου, οι παρατάξεις της συναίνεσης για να διεκδικήσουν την ψήφο των φοιτητών με χορούς και παρελάσεις γνωστών ονομάτων του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και λοιποί δήθεν ανεξαρτητοαυτόνομοι σχηματισμοί θυμήθηκαν το φοιτητικό κίνημα και τα προβλήματα των "συναδέλφων τους" και βγήκαν στο προσκήνιο με αφίσες και μεγάλα λόγια γενικού οραματισμού.

Από την άλλη η μόνη παράταξη αγωνιστικής παρέμβασης και δράσης, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας,συνεχίζει και προεκλογικά την επίπονη δουλιά με στόχο ακόμη και τώρα, όπου έχει δυνάμεις, να συνεδριάσουν τα ΔΣ και να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο να δοθούν αγωνιστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Οι ΠΚΣ συνεχίζουν την προσπάθεια για να ξαναβρούν οι Σύλλογοι το χαμένο κύρος τους, να ξαναγίνουν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και αγωνιστικής δράσης. Σ' αυτό το σημείο άλλωστε θα δώσουν και φέτος τη μάχη οι ΠΚΣ και εδώ όπως όλα δείχνουν θα κριθούν οι παρατάξεις. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως, όπου οι ΠΚΣ είναι ισχυρές, υπάρχει ένας δυνατός και δραστήριος σύλλογος και αυτό οι φοιτητές το βλέπουν και το αναγνωρίζουν.

Παράλληλα με τη μάχη της ψήφου, οι ΠΚΣ διοργανώνουν και πραγματοποιούν πολύμορφες εκδηλώσεις μέσα στις σχολές. Κύρια μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούν να καταδείξουν τους υπεύθυνους για την κρίση στην παιδεία, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και να αναδείξουν τη δική τους πρόταση διεξόδου.

Στο ΑΠΘ

Χτες το μεσημέρι οι ΠΚΣ των τμημάτων Γεωπονίας,Δασολογίας και Κτηνιατρικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη ΣΤΕΓ ΤΕΙ πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα τις "επαγγελματικές προοπτικές των γεωτεχνικών στο πλαίσιο της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής". Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Παττάκης,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ με παρεμβάσεις τους συνέβαλαν συνδικαλιστές γεωτέχνες και αγρότες, όπως ο Γ. Ρίσκος,μέλος της ΣΕΑ αγροτών Μαλγάρων - Κυμίνων, ο Κ. Χρηστίδης,μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και ο Κ. Στάθης,μέλος της Πανεπιστημονικής Κίνησης.

Αυτό που σημειώθηκε είναι πως με συρρικνωμένη τη γεωργία στη χώρα μας, οι επαγγελματικές προοπτικές για τους γεωτεχνικούς περιορίζονται δραστικά. Ενώ ήδη στα πλαίσια της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά και ενόψει των μέτρων της "Ατζέντας 2000" περιορίζονται τα κονδύλια και συρρικνώνονται οι υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών. Ο Γ. Παττάκης διαμήνυσε πως μέσα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις οι αγρότες βγήκαν πιο δυνατοί και πως από καλύτερες θέσεις θα παλέψουν για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα κάλεσε τους φοιτητές και τους γεωτεχνικούς μαζί με τους αγρότες να βγουν πιο δυναμικά σε νέους αγώνες για να ανατραπεί αυτή η αντιαγροτική πολιτική και να επιβληθεί μια άλλη πολιτική σε όφελος των αγροτών και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενισχυθεί το Αγωνιστικό Μέτωπο (2003-11-28 00:00:00.0)
Να δυναμώσει το αγωνιστικό μέτωπο (2000-06-27 00:00:00.0)
Ανακλήθηκε η απόφαση κατάργησης του ασύλου (1999-07-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο της "Πανεπιστημονικής" (1997-05-09 00:00:00.0)
Εκλογές για νέα διοίκηση στο ΓΕΩΤΕΕ (1997-05-08 00:00:00.0)
Εκλογές για νέα διοίκηση στο ΓΕΩΤΕΕ (1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ