Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Επαγρύπνηση για το πάρκο

- Πώς χαρακτηρίζει η Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου τη στάση της δημοτικής αρχής για το πάρκο στο Γουδί;

- Εκτιμούμε ότι η στάση της χαρακτηρίζεται από μια σκόπιμη αδράνεια απέναντι στις μεθοδεύσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για το πάρκο στο Γουδί. Σήμερα κυριαρχεί η παρασκηνιακή μεθόδευση, η προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, να θαμπωθούν οι εξελίξεις, λόγω των δημοτικών εκλογών. Αυτή η αδράνεια σχετίζεται και με το ποιος θα δείξει την καλύτερη "διαγωγή" για την απονομή του επίσημου χρίσματος του κυβερνητικού υποψηφίου ή υποψηφίου της "κεντροαριστεράς". Η κατάσταση όμως δυσκολεύει για αυτούς τους υποψήφιους, καθώς οι λαϊκοί φορείς της συνοικίας αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία για την ανάδειξη των εξελίξεων του πάρκου στο Γουδί, να το διεκδικήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λαϊκή ενεργοποίηση φάνηκαν κιόλας. Η προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα μοιρολατρικής αναμονής, χάνει συνεχώς έδαφος.

- Ποια είναι η δράση της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου" για το συγκεκριμένο θέμα και ποια τα αποτελέσματά της;

- Η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" έχει πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση και επαγρύπνηση του λαού για τις εξελίξεις και τις ενέργειες που γίνονται γύρω από το Πάρκο. Πριν ένα μήνα περίπου, διοργανώσαμε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Θωμά σε συνεργασία με την "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Αυτή η κοινή συνδιοργάνωση της λαϊκής συγκέντρωσης ήταν και η αποστομωτική απάντηση στην έρπουσα φημολογία για το Δήμο της Αθήνας, στην αντίληψη δηλαδή ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας είναι ίδιοι. Ομως δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι συνένοχοι στο έγκλημα που γίνεται, στην καταστροφή του πάρκου.

Η παρέμβαση - καταλύτης του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Λεων. Αυδή, απέδειξε ότι υπάρχει το κατάλληλο έδαφος, ότι είναι έντονη η αναγκαιότητα και η σημασία της κοινής δράσης Ζωγραφιωτών και Αθηναίων. Μόνο με τη συντονισμένη λαϊκή εγρήγορση και πάλη, θα εξουδετερωθούν οι μεθοδεύσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, για τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Με τέτοιες συγκεντρώσεις εκφράζουμε την κοινή προσδοκία των κατοίκων του Ζωγράφου και των Αμπελοκήπων, την κοινή τους ανάγκη και την απαίτηση να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πνεύμονας πρασίνου στα 965 στρέμματα.

- Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες για τη διάσωση του πάρκου;

- Βασική προτεραιότητα για τη "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" αποτελεί η στήριξη της συντονισμένης πρωτοβουλίας που έχουν προβάλει οι λαϊκοί φορείς του Δήμου Ζωγράφου, για τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα. Ακόμα, βασικό μέλημά μας είναι η στήριξη του προγράμματος για τις μελλοντικές ενέργειες που επεξεργάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι η πιο επικίνδυνη, η πιο "εύκολη" για την προώθηση των ρυθμίσεων τσιμεντοποίησης και σαλαμοποίησης των 965 στρεμμάτων στο Γουδί. Εμείς καλούμε τους δημότες να επαγρυπνούν, να ενεργοποιηθούν, να κινητοποιηθούν άμεσα και δυναμικά. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να ενημερώνει το Ζωγραφιώτικο λαό με ενημερωτικά φυλλάδια, να επισκέπτεται τις γειτονιές, να συζητάει με τον κόσμο.

Ε. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ