Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΙΛΤΡΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
Συμφέροντα "σκουριάζουν" το εργοστάσιο

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

"Το εργοστάσιο Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού της Λάρισας, ένα σύγχρονο εργοστάσιο αξίας πάνω από 2 δισ. δραχμών, που θα μπορούσε να προμηθεύει όλα τα νοσοκομεία της χώρας, παραμένει εκτός λειτουργίας και "σκουριάζει" τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του", επισημαίνουν σε χτεσινή ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα και Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής.

Βασική αιτία της μη λειτουργίας του είναι τα αντιτιθέμενα συμφέροντα των εισαγωγέων αντίστοιχων φίλτρων, αναφέρουν οι τρεις βουλευτές του Κόμματος και η επισημαίνουν ότι η επίκληση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για υποχρεωτική μεταβίβαση ή αξιοποίηση του εργοστασίου από ιδιώτες δεν ευσταθούν. Πρόκειται, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, για κρίσιμο και πρωταρχικής σημασίας θέμα για την υγεία του ελληνικού λαού, που δεν μπορεί να μείνει "έρμαιο" στα χέρια κερδοσκόπων και αεριτζήδων, γι' αυτό και επιβάλλεται το εργοστάσιο να παραμείνει στο δημόσιο, να λειτουργήσει και να τροφοδοτεί τα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό θα βοηθήσει στο να σταματήσει η μεγάλη "αιμορραγία" σε συνάλλαγμα για εισαγωγή φίλτρων, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, και επιπλέον θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Λάρισας που πλήττεται βαριά από την ανεργία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Ανάπτυξης, εάν και πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το εργοστάσιο Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού στη Λάρισα και αν αυτό θα παραμείνει στο δημόσιο, για να εξασφαλίζει με φθηνά και καλά φίλτρα τα νοσοκομεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ