Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιλέγονται επτά αντιπρόεδροι

Επτά αντιπροέδρους θα επιλέξει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τα τρία ανώτατα δικαστήρια, δύο για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τρεις για τον Αρειο Πάγο και δύο για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα, καλείται να επιλέξει και το γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πλήρωση των κενών θέσεων των ανώτατων δικαστών που αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, θα γίνει από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου.

Ειδικότερα, για το ΣτΕ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πλήρωση της πρώτης των δύο κενών θέσεων θα γίνει από τον Στ. Σαρηβαλάση, ο οποίος είναι πρώτος στην επετηρίδα και προεδρεύει στο Ε' Τμήμα του ΣτΕ. Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβεβαιώσει πέρσι ότι ο παραληφθείς Σ. Σαρηβαλάσης θα προαγόταν φέτος.

Διαφορετική είναι η κατάσταση στον Αρειο Πάγο. Για τρεις θέσεις είναι υποψήφιοι 15 αρεοπαγίτες, ενώ έγκυρες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να κάνει "βουτιά" στην επετηρίδα, προκειμένου να προωθήσει τους ημέτερους, παραλείποντας πολλούς από τους αρχαιότερους αρεοπαγίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ