Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Η κυβέρνηση μεθοδεύει τη "λύση της αγοράς"

Για άλλη μια φορά εκβιάζει τους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" η κυβέρνηση, συνδέοντας απροκάλυπτα την πορεία της εταιρίας με τη στάση τους από δω και πέρα. Με το αν δηλαδή συμμορφωθούν προς τις απαιτήσεις του αντεργατικού νόμου, που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και δεν επιδιώξουν να τον ματαιώσουν.

Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσου Μαντέλη,ο οποίος μετά τη συνάντησή του στο ΥΠΕΘΟ με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,δήλωσε απροκάλυπτα ότι "η "Ολυμπιακή" έχει τα εχέγγυα για να σταθεί στο ύψος της, αλλά πρέπει να σταθεροποιηθεί η εικόνα της. Η σταθεροποίηση θα δοθεί από τους εργαζόμενους..." Διευθετώντας με την ΕΕ το ζήτημα της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22 δισεκατομμύρια, το οποίο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των επιτρόπων στις 29 του μήνα, η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει κάνει ό,τι εξαρτιόταν απ' αυτή και φορτώνει την ευθύνη για την πορεία της ΟΑ στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα προβάλλει ως μονόδρομο το δήθεν πρόγραμμα εξυγίανσης που συνέταξε και συμφώνησε με τα κοινοτικά όργανα, αν και όλοι γνωρίζουν, πως το μόνο που επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος, είναι η μείωση του εργατικού κόστους χωρίς να υπάρχει καμία κρατική δέσμευση στον επενδυτικό τομέα.

Γίνεται λοιπόν φανερό, ότι πολύ λίγο ενδιαφέρει την κυβέρνηση η ανάπτυξη του εθνικού αερομεταφορέα. Για το μόνο που ενδιαφέρεται και βιάζεται να τακτοποιήσει, είναι μια προσωρινή "ομαλοποίηση" της κατάστασης, η οποία, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο, θα της επιτρέψει να βάλει μπροστά και την τελική λύση...

Οπως μάλιστα δήλωσε και προ ημερών και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - αυτή θα είναι "η λύση της αγοράς". Σε αυτή την κατεύθυνση σπρώχνει μεθοδικά την "Ολυμπιακή" η κυβέρνηση και αξιοποιεί παράλληλα και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα αεροδρόμια. Εφαρμόζοντας διαδοχικά τη συνταγή του κρύου και ζεστού ντους, απέναντι σε εργαζόμενους και επιβάτες, διαμορφώνει εκείνο ακριβώς το έδαφος, που το φθινόπωρο, θα της επιτρέψει όσο γίνεται πιο ανώδυνα πολιτικά, να την "τροχιοδρομήσει" στους διαδρόμους των ιδιωτικών συμφερόντων και μάλιστα μειώνοντας κατακόρυφα την αξία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ