Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Αδιάβαστοι και άτολμοι

Σε επίσχεση εργασίας, προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νεάπολης του Νομού Λασηθίου για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς ο πρόεδρός του είναι εκπαιδευτικός και ο νόμος δεν επιτρέπει την απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις, όπου δε θα ασκεί πλήρως τα διδακτικά του καθήκοντα. Μόνο σε περίπτωση, που ο σημερινός πρόεδρος συμπεριλαμβανόταν στο 10% με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα μπορούσε να εκτελέσει χρέη προέδρου. Η απόφαση όμως θα έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι την 30.8.1997, κάτι που δεν έγινε.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Λασηθίου, να επιστρέψει αθεώρητα Χρηματικά Εντάλματα που αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη, την απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των μηνών Μάη και Ιούνη, καθώς και την απόδοση κρατήσεων σε διάφορα ασφαλιστικά Ταμεία για το μήνα Ιούνη.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι επιστροφές έγιναν διότι η επίτροπος "θεωρεί μη νόμιμη την παραμονή του προέδρου του ΔΣ και αδυνατεί να θεωρεί πλέον μη νόμιμες διοικητικές πράξεις, εφόσον και πριν από ένα μήνα αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα". Τότε, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι, αν και επενέβησαν με υποσχέσεις τόσο ο νομάρχης Λασηθίου, όσο και ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης για άμεση αλλαγή ΔΣ, εντούτοις, "ουδεμία υπόσχεση τηρήθηκε".

Ετσι, οι εργαζόμενοι, αν και έκαναν αλλεπάλληλες προσπάθειες για την άμεση αντιμετώπιση της απαράδεκτης, όπως τη χαρακτηρίζουν, αυτής κατάστασης, εντούτοις δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ