Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς νερό η μισή Θεσσαλονίκη

Στην παλαιότητα (άνω των 40 ετών) και στα "μεγάλα βάρη" λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή, απέδωσε το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού που τροφοδοτεί σχεδόν τη μισή Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του ΟΥΘ κ. Παπαδημητρίου. Ο αγωγός, που περνά από την οδό 26ης Οκτωβρίου, δηλαδή την κεντρική είσοδο της Θεσσαλονίκης, έσπασε γύρω στις 7.30 π.μ. στο ύψος του παλιού εργοστασίου ΦΙΞ και σε βάθος 2,5 μέτρων. Πρόκειται για έναν 1.000άρι χαλυβδοσωλήνα που ξεκινάει από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου και μεταφέρει το νερό στα αντλιοστάσια της Κασσάνδου και της Καλλιθέας.

Στις εργασίες αποκατάστασης απασχολούνταν όλα τα συνεργεία του ΟΥΘ, αλλά δόθηκαν και εργολαβίες σε ιδιώτες. Οι υπεύθυνοι του ΟΥΘ βεβαιώνουν ότι σήμερα το πρωί θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη, αλλά οι κάτοικοι δηλώνουν επιφυλακτικοί, καθώς στο παρελθόν έχουν δει τις διαβεβαιώσεις και τα χρονοδιαγράμματα του ΟΥΘ να πέφτουν έξω.

Πάντως το νερό νεράκι είπαν χτες οι κάτοικοι της Ανω Πόλης,των Συκεών,του Επταπυργίου,του Αγίου Παύλου,της Νεάπολης,του κέντρου Θεσσαλονίκης πάνω από την Εγνατία και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δηλαδή Καλαμαριάς,Πυλαίας,Πανοράματος,Τούμπας και Χαριλάου.

Σύνεση στη χρησιμοποίηση του νερού συνέστησε ο διευθυντής του ΟΥΘ, στους "τυχερούς" κατοίκους της βιομηχανικής περιοχής, της ΕΚΟ και των Δυτικών Συνοικιών, που χτες τουλάχιστον δε στερήθηκαν το νερό.

Εξαιτίας των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης, η 26ης Οκτωβρίου παρέμεινε κλειστή όλη τη μέρα χτες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος σε όλους τους παρακείμενους δρόμους και κυρίως προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη βιομηχανική περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ