Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον ίδιο δρόμο...

Τράβηξε ώρα - εκεί στα σκαλάκια του Στρέφη, το βράδυ της Τετάρτης - η συζήτηση των κατοίκων των Εξαρχείων με τον υποψήφιο δήμαρχο της "Αγωνιστικής - Αριστερής - Οικολογικής ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα" Λεων. Αυδή. Και κάποια στιγμή μια κάτοικος της περιοχής τον ρώτησε γιατί η Συμπαράταξη δεν κάνει κανένα πάρτι, όπως κάνουν οι άλλοι...

"Μα, γιατί, σήμερα ειδικά, προέχει να συζητάμε", απάντησε ο Λεων. Αυδής.Και καθώς τα πάρτι του συρμού μοιάζει συνήθως να κάνουν θόρυβο μόνο και μόνο για να αποφύγουν οι συνδαιτυμόνες τους τη συζήτηση, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε: "Τα πάρτι - αν και δεν τα απορρίπτουμε γενικά, τ' αφήνουμε μόνο γι' αργότερα - τέτοιες ώρες, ενέχουν ένα σοβαρό κίνδυνο: Να χάσουμε το λόγο. Και το λόγο εμείς - και, όπως φαίνεται, κι εσείς - ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να τον στερηθούμε".

***

Πραγματικά, στα Εξάρχεια, κανείς δεν ήθελε να στερηθεί το λόγο του. Και τα θέματα που τέθηκαν δεν ήταν λίγα. Από ανθρώπους που συζητούσαν για την πόλη του σήμερα και την πόλη που θέλουν, καθισμένοι δίπλα - δίπλα, μια μεγάλη παρέα, στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου που οδηγούν στο Στρέφη. Για τα μικρά της γειτονιάς και τα μεγάλα της πόλης. Που θέλουν ν' αλλάξουν.

Ετσι, ένας άλλος κάτοικος ρώτησε γιατί ο δήμος δε δημιουργεί, σε κάποιους απ' τους χώρους που υπάρχουν, μικρούς χώρους στάθμευσης, που θα εξυπηρετούσαν πολλαπλά τη γειτονιά.

"Μην περιμένετε σήμερα να γίνουν οι χώροι που ζητάτε", σχολίασε ο Λεων. Αυδής. "Είναι μικροί και δεν έχουν κέρδος για τους εργολάβους, δεν εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα... όπως άλλοι τεράστιοι και ακριβοπληρωμένοι χώροι στάθμευσης, που λειτουργούν ή ετοιμάζονται στην πόλη"!

***

Τους χώρους που ζητούν οι κάτοικοι, όπως και το παρκάκι τους, το πεζοδρόμιο ή την αυλή του σχολείου των παιδιών τους, αυτά τα ελάχιστα, μια δυνατότητα έχουμε: Να τα κερδίσουμε. Οπως και τα μεγάλα. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να βρεθούν ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ όλες οι γειτονιές. Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έκανε το πρώτο βήμα. Σ' αυτήν χωράνε όλοι όσοι αντιστέκονται, όσοι θέλουν να αγωνιστούν.

Γ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ