Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Μέτρα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων

"Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση βάζει νάρκη στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων". Αυτό τονίστηκε στις συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και τον πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συλλόγων Ροδόπης αντιπροσωπεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Ροδόπης, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Εμίν Σεμπαχεδίν.

Τα μέλη της ΝΑΣ Ροδόπης, εκτός από το αντεργατικό νομοσχέδιο, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της ΕΑΣ για τα νέα μέτρα γύρω από την καπνοκαλλιέργεια και τα άλλα εργατικά και αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους αγρότες του νομού.

Από την ενημέρωση έγινε "καθαρό" ότι το νέο νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου "αθώο", όπως διαλαλεί η κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε ότι θα χρειαστούν σκληροί αγώνες για να αποκρουστεί αυτή η πολιτική.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η παράταξη μετά τις συναντήσεις, τονίζεται ότι οι εργατοϋπάλληλοι δεν έχουν ανάγκη από τέτοια νομοσχέδια, αλλά χρειάζονται μέτρα στήριξης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των οικονομικών τους διεκδικήσεων.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, όσον αφορά την καπνοκαλλιέργεια η ΕΕ θέλει τη μείωσή της, κάτι που προσπαθεί να το πετύχει μέσα από τη διαδικασία εξαγοράς της ποσόστωσης των καπνοκαλλιεργητών, οι οποίοι θα πείθονται να κάνουν κάτι τέτοιο μέσα από τη διαδικασία εξάρτησης της πριμοδότησης από την ποιότητα. "Η διαδικασία αυτή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ Ροδόπης, θα ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση των καπνεμπόρων, γεγονός που θα οδηγεί στη μείωση της τιμής του καπνού του καπνοπαραγωγού".

Τέλος, η ΝΑΣ Ροδόπης εξέφρασε την αντίθεσή της σε μια τέτοια εξέλιξη και υπενθύμισε τις θέσεις της σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βάλει τα ζητήματα αυτά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, συμπαραστεκόμενη πάντα στους αγώνες του Εργατικού Κέντρου και των εργατοϋπαλλήλων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ