Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβερνητικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα

Ανακοίνωση για την κυβερνητική επίθεση "πλύσης εγκεφάλου", που έχει εξαπολυθεί αυτή την περίοδο στη Θεσσαλία, με μια ακριβοπληρωμένη "επικοινωνιακή πολιτική"

Τη δημαγωγία της κυβέρνησης, έτσι όπως εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στη Θεσσαλία, αποκαλύπτει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

"Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του υπουργού - τονίζει - εντάσσονται σε μία γενικότερη κυβερνητική επίθεση "πλύσης εγκεφάλου" που έχει εξαπολυθεί αυτή την περίοδο στη Θεσσαλία με μια ακριβοπληρωμένη "επικοινωνιακή πολιτική", με χρήματα του ελληνικού λαού.

Προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους της Θεσσαλίας ότι στην περιοχή μας γίνονται έργα καθοριστικά για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της περιοχής και κατ' επέκταση της χώρας".

"Πόση σχέση όμως έχουν όλα αυτά με την άσχημη πραγματικότητα που βιώνουν η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής μας;" - επισημαίνει η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η οποία σχολιάζει σχετικά με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες του υπουργού:

Πρώτον, τα έργα δεν είναι ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και στήριξης των τομέων, όπως η γεωργία, η βιομηχανία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερον, δεν είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρέμβασης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αχελώος... δημαγωγίας

Οσα έργα ξεκίνησαν ή εξαγγέλθηκαν για ακόμη μια φορά - τονίζει η ανακοίνωση - δεν εξασφαλίζουν μια αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας προς όφελος των κατοίκων της. Δε διασφαλίζουν την προστασία του θεσσαλικού κάμπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο εκτροπής των υδάτων του άνω ρου του Αχελώου.

Τα έργα κεφαλής, τα οποία και αυτά καθυστερούν - ακόμα και αν ολοκληρωθούν - θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Χωρίς τα φράγματα στη Θεσσαλία (Πύλης, Μουζακίου) και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στον κάμπο - που ούτε καν τα σκέφτεται η κυβέρνηση - δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί και το μικρό μέρος των υδάτων που προβλέπεται να εκτραπούν προς τη Θεσσαλία.

Επίσης δε θα εμπλουτιστούν τα υπόγεια νερά και με την έλλειψη ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων θα χειροτερεύσει η σημερινή κατάσταση. Χώρια που ορισμένα από αυτά τα έργα εξαγγέλλονται σε κάθε προεκλογική περίοδο τα τελευταία χρόνια (όπως φράγμα Σμοκόβου, Κάρλα κλπ.).

Ο κ. υπουργός, για να κρύψει την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής πρόσθεσε μια ακόμα εξαγγελία, του ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας.

Δεν ξεγελούν το λαό

Η προεκλογικού τύπου επίσκεψη του κ. Λαλιώτη και το περιεχόμενο των δηλώσεών του - επισημαίνει η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ - είχε εκτός των άλλων ως στόχο και τη στήριξη των κυβερνητικών δημάρχων και νομαρχών που συνωστίζονταν πίσω του κατά την περιοδεία του.

Ανησυχεί η κυβέρνηση για την τύχη τους στη Θεσσαλία.

Οι αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των άλλων κοινωνικών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επιδρούν θετικά στη λαϊκή συνείδηση και σίγουρα θα εκφραστεί η γενική δυσαρέσκεια τόσο για τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, όσο και για την πολιτική των κυβερνητικών δημάρχων και νομαρχών, που "βάζουν πλάτη" για να περάσει αυτή η πολιτική σε βάρος του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλίας και μέσα από την Αυτοδιοίκηση.

Τέτοιου είδους φιέστες, που εκτός των άλλων υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού, όχι μόνο δε θα τον ξεγελάσουν, αντίθετα θα δυναμώσουν την προσπάθειά του για να βγει μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό μας. Καλούμε το θεσσαλικό λαό και τους φορείς του - καταλήγει η ανακοίνωση - να απορρίψουν τις ξεπερασμένες μεθόδους αποπροσανατολισμού του λαού που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, να συντονίσουν τη δράση τους, να αναπτύξουν τους αγώνες τους για τη διεκδίκηση μιας πραγματικά αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος των κατοίκων της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ