Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για αγώνα!

Δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου Λεων. Αυδή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς

"Θα επιμείνουμε στον πολιτικό λόγο. Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε πως κάθε ειδικό πρόβλημα συνδέεται με τη γενική πολιτική κατεύθυνση, η οποία είναι και ο πραγματικός μας αντίπαλος". Στη φράση αυτή συμπύκνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής, την τακτική που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα ο συνδυασμός "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ραδιοφωνικών σταθμών, ο Λεων. Αυδής υπενθύμισε πως ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός προσδιόρισε την πολιτική σημασία αυτών των εκλογών, μιλώντας για δημοψήφισμα υπέρ της κυβέρνησης.

Ο Λεων. Αυδής τόνισε πως η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ζητά ψήφο για την καταδίκη αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στις αρχές της συγκλίνουν όλα τα κόμματα του κυρίαρχου φάσματος και την οποία ουσιαστικά αποδέχονται οι άλλες παρατάξεις και συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων.

"Μας ενδιαφέρει, τόνισε, να δείξουμε ότι ο "μονόδρομος προς την ΟΝΕ" στον οποίο συμφωνούν όλοι οι άλλοι, πρέπει να καταδικαστεί σαν κατεύθυνση, γιατί στοιχίζει ήδη ακριβά στο λαό καθώς αφαιρούνται κοινωνικές κατακτήσεις". "Από αυτή την άποψη, συνέχισε, είναι ψευτοδίλημμα αυτό που τίθεται από τώρα για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για σύγκρουση "προοδευτικών - συντηρητικών". Οι χαρακτηρισμοί αυτοί χρησιμοποιούνται για να κρύψουν το γεγονός ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν ουσιαστική διαφορά, έχουν διαφορές στα σημεία. Είναι αποχρώσεις της ίδιας πολιτικής. Λένε ναι στο μονόδρομο της ΟΝΕ. Εμείς πιστεύουμε πως αυτός ο "μονόδρομος" πράγματι αφορά και το δήμο. Με την έννοια ότι μια δημοτική αρχή πρέπει να ασχολείται με ό,τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη. Πρέπει να ασχολείται με την ανεργία, επιβάλλεται να υπερασπίζει τις κοινωνικές κατακτήσεις. Να ανοίγει μέτωπο μαζί με τον κόσμο ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία. Η θέση αυτή δείχνει και τη ριζική μας διαφορά με τους άλλους συνδυασμούς". Απαντώντας στο επίμονο ερώτημα για το ποιον θα στηρίξει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ στο δεύτερο γύρο, σημείωσε: "Το ερώτημα για το δεύτερο γύρο προϋποθέτει ότι είναι κομπάρσοι όσοι συνδυασμοί δεν έχουν επιλεγεί από τα μέσα ενημέρωσης ως πρωταγωνιστές. Καλλιεργεί την ιδέα της διπολικής αντιπαράθεσης. Δε θα ρίξουμε νερό σε αυτό το μύλο. Θα διαδώσουμε το πρόγραμμά μας στον κόσμο και ανάλογα με την ανταπόκριση που θα συναντήσουμε θα μιλήσουμε για το δεύτερο γύρο, στον οποίο οφείλουμε να φιλοδοξούμε ότι θα πάρουμε μέρος. Στις εκλογές δεν πάμε σαν μάγοι - εργολάβοι που θα λύσουν τα προβλήματα. Πολιτικά θα εκφράσουμε τον κόσμο και είναι αυτός ο ίδιος ο κόσμος που με την πάλη του θα λύσει τα προβλήματα. Αυτή είναι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για αγώνα".

"Η Συμπαράταξή μας στοχεύει στις εκλογές, αλλά κύρια μετά από αυτές", υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής. "Εγγύησή μας το γεγονός ότι με τα πρόσωπα που τη συγκροτούν έχουμε ήδη συναντηθεί εκατοντάδες φορές στους κοινωνικούς αγώνες, για τους ελεύθερους χώρους, για τη Σένγκεν, για τα εργατικά δικαιώματα. Η Συμπαράταξη υπάρχει ήδη στον κόσμο και περιλαμβάνει πρόσωπα από διαφορετικά κόμματα. Θα συνεχίσει να υπάρχει και αύριο. Για αυτό λέμε ότι χωράνε και άλλοι, όσοι έχουμε ήδη συναντηθεί στους αγώνες ή είναι έτοιμοι να μας συναντήσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ