Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Του απαγόρευσαν να χαιρετίσει!

Ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού δεν επέτρεψε στον υποψήφιο δήμαρχο της "Δημοκρατικής Ενότητας", Νίκο Θεμελή, να μιλήσει μετά τον αγιασμό!

Σε μια επίδειξη απαράδεκτης και επιλεκτικής τακτικής, ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού, αρνήθηκε χτες να δώσει το λόγο στον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ), Νίκο Θεμελή,για να ευχηθεί στους μαθητές, ενώ αντίθετα, χαιρετισμό απηύθυνε αντιδήμαρχος εκ μέρους της δημοτικής αρχής, χωρίς να εμποδιστεί!

Ο Ν. Θεμελής αντέδρασε, τονίζοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη τακτική που έχει σκοπό να υποτιμηθεί η "ΔΕ". Ωστόσο, τα κλιμάκια της ΔΕ "όργωσαν" τα σχολειά της πόλης και ο υποψήφιός της για τη δημαρχία χαιρέτισε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε αρκετά από αυτά.

"Καλείστε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να δώσετε τη μάχη για τη μόρφωση", τόνισε και πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα βρίσκεται σε κρίση. Σημείωσε επίσης, πως τα μέτρα της κυβέρνησης - τα οποία πάρθηκαν "πίσω από τις πλάτες" της εκπαιδευτικής κοινότητας - όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά τα όξυναν περισσότερο.

Στην ανακοίνωση της ΔΕ Κορυδαλλού που μοιράστηκε στα σχολειά, δίνονται, ανάμεσα σε άλλα, συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση της παιδείας στην πόλη. Ετσι, το 70% των σχολειών συστεγάζονται σε ακατάλληλα και νοικιασμένα κτίρια, με τη διπλοβάρδια να παραμένει, ενώ το 30% των παιδιών του Κορυδαλλού δεν ολοκληρώνει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" τονίζει ότι η σημερινή δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και δε συμπαραστάθηκε στους αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά τα προβλήματα της παιδείας δεν έφταναν καν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Στην ανακοίνωση δηλώνεται η αντίθεση της ΔΕ σε αυτά τα μέτρα και τονίζεται η αναγκαιότητα ενός κινήματος που θα αγωνιστεί για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ