Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Προσφυγή κατά του "Καποδίστρια"

Πρυτάνευσαν καθαρά πολιτικοί και μικροκομματικοί λόγοι και όχι τα συμφέροντα της κοινότητας και της γύρω περιοχής. Αυτό υποστηρίζουν εκπρόσωποι της Κοινότητας της Τσαριτσάνης σε προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της αναγκαστικής συνένωσης, σύμφωνα με το νόμο 2539/1998 (σχέδιο "Καποδίστριας"). Παράλληλα, ζητούν να ανασταλεί όλο το νομοθετικό πλέγμα που αφορά την αναγκαστική συνένωση και η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών.

Στην προσφυγή τους κατηγορούν ευθέως πολιτικούς παράγοντες και βουλευτές του νομού για μεροληπτικές παρεμβάσεις που είχαν αποτέλεσμα η κοινότητα της Τσαριτσάνης να υπαχθεί στο Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη στις δημοτικές εκλογές το κυβερνών κόμμα. Εξάλλου, είναι πασίγνωστο στο πανελλήνιο ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Τσαριτσάνης είναι έξω από τα δύο μεγάλα κόμματα και τη συγκεκριμένη κοινότητα σ' όλη τη Θεσσαλία την αποκαλούν το "κόκκινο χωριό".

Μάλιστα, στην προσφυγή μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι "η κατάργηση της κοινότητας οφείλεται σε λόγους καθαρά πολιτικούς, οι δε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και οι πολιτευτές του, μερίμνησαν όχι μόνο να διατηρήσουν τα χωριά τους ως κοινότητες, αλλά και να τα αναβαθμίσουν σε δήμους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ