Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρώσος κοσμοναύτης στην Ελλάδα

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί ο Ρώσος κοσμοναύτης Βλαντιμίρ Ντεζούροφ,από τις 14 έως τις 18 Σεπτέμβρη, ο οποίος θα είναικαι ο πρώτος Ρώσος αστροναύτης που θα επισκεφτεί τη χώρα μετά τον αείμνηστο Γιούρι Γκαγκάριν,τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα.

Ο Βλ. Ντεζούροφ γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1962 και έχει τον αριθμό "81" μεταξύ των Ρώσων κοσμοναυτών που ταξίδεψαν στο διάστημα σε μια λίστα που ξεκινά με τον Γ. Γκαγκάριν ως τον υπ' αριθμό "1". Από το 1995 και έπειτα μετέχει σε κοινές αποστολές στο διάστημα μαζί με Αμερικανούς κοσμοναύτες στον διαστημικό σταθμό ΜΙΡ. Πράγματι, ο Ρώσος αστροναύτης πραγματοποίησε το 1995 αποστολή στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με Αμερικανούς συναδέλφους του. Αυτό είχε να γίνει 20 χρόνια.

Επίσης, ο Βλ. Ντεζούροφ, επιλέχτηκε ως μέλος του πληρώματος που θα πετάξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ο οποίος πρόκειται να εκτοξευθεί αυτόν τον χρόνο. Ο ΔΔΣ θα κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1998 και 2003 και θα περιλαμβάνει εξοπλισμό που έχει αναπτύξει το Ρωσικό Διαστημικό Πρόγραμμα τα τελευταία 30 χρόνια. Στο πλήρωμα της πρώτης διαστημικής αποστολής στον ΔΔΣ, εκτός του Ρώσου κοσμοναύτη, θα είναι και ο Αμερικανός αστροναύτης Δ. Ρόβερσοξ καθώς και ο μηχανικός Μιχαϊλ Τούριν.Οι δύο αστροναύτες έχουν ήδη προγενέστερη πείρα στις διαστημικές αποστολές.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Βλ. Ντεζούροφ, θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα από την εταιρία ΛΕΜΑΡ ΑΕ, που αποτελεί τη γενική αντιπρόσωπο στη χώρα των ελβετικών χρονογράφων "Φόρτις", οι οποίοι και αποτελούν τους επίσημους χρονογράφους των Ρώσων κοσμοναυτών στο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ