Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
"Μαυρίστε τους διαχειριστές της πλουτοκρατίας!"

"Θέλουμε εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που να είναι δίπλα στα προβλήματά μας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του

Τη δική τους απάντηση είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα μέλη του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Οίκων Ευγηρίας και συναφών χώρων,"μαυρίζοντας", στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τους κυβερνητικούς και μη, επίδοξους τοπικούς διαχειριστές της πλουτοκρατίας.

Οπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, "το κλαδικό μας Σωματείο, όχι απλώς έχει λόγο στις επερχόμενες εκλογές, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη η καταδίκη τόσο της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου. Δηλαδή, όλων αυτών που σήμερα τη στηρίζουν και στο χώρο της Τοπικής ή Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης". "Πιστεύουμε ότι ως εργαζόμενοι θα πρέπει στις 11 και 18 Οκτωβρίου να δώσουμε μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, που με τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο, ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο και πριμοδοτεί τη μερική απασχόληση, καθηλώνει τους μισθούς μας, στηρίζοντας έτσι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα υποθάλπει την ασυδοσία και την τρομοκρατία των εργοδοτών".

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν στην πράξη αυτούς που θέλουν την Αυτοδιοίκηση υπηρέτη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κεφαλαίου. "Πρέπει να αντισταθούμε, τονίζεται, σ' όλους αυτούς που θέλουν σήμερα την Αυτοδιοίκηση κυβερνητικό και ρουσφετολογικό παραμάγαζο και φορομπηχτικό μηχανισμό αφαίμαξης του εισοδήματος των εργαζομένων. Σε όλους αυτούς που θέλουν να την κάνουν μεγάλη ανταποδοτική επιχείρηση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου".

Στη συνέχεια το Σωματείο τονίζει: "Εμείς θέλουμε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρώτα απ' όλα να είναι μπροστά και πλάι στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, που να έχουν το θάρρος και τη δύναμη να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και των μεγάλων αφεντικών, που να είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης στις κοινωνικές συγκρούσεις που μας περιμένουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ