Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
OXI στη χειραγώγηση

To 19o Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χτες ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Αντεπίθεση Τώρα" και συζήτησε με καθηγητές, γονείς και μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Στο φόντο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ξεκινά φέτος η σχολική χρονιά, επισήμανε ο Αγ. Σαχίνης. Μια χρονιά με πολλά όνειρα απ' τους μαθητές και καθηγητές για καλύτερη παιδεία, μόρφωση και πολιτισμό, τα οποία όμως συνθλίβονται κάτω από την αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης.

"Η κυβέρνηση συνειδητά δεν αυξάνει τα κονδύλια για την παιδεία, με στόχο να στρέφονται όλο και περισσότεροι μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με τη διαρκή "αξιολόγηση" θέλουν να πετύχουν τη χειραγώγηση καθηγητών και μαθητών ώστε να μην αντιδρούν στα σχέδιά τους", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι με τον συντονισμένο αγώνα γονιών - μαθητών - καθηγητών θα ανατραπεί αυτή η πολιτική.

"Είναι άμεση ανάγκη να απαιτήσουμε αύξηση κονδυλίων, δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, ενιαίο 12χρονο πολυτεχνικό σχολείο, διορισμούς καθηγητών, όχι στην κατάργηση της επετηρίδας και τέλος να αποσυρθεί ο νόμος για τη "μεταρρύθμιση" στην παιδεία", είπε ο Αγ. Σαχίνης και ευχήθηκε στους μαθητές καλή δύναμη και παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν επιτυχίες στη μάχη για την κατάκτηση της γνώσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ