Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Με αισιοδοξία και σιγουριά στην εκλογική μάχη

Συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Σημαντική η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επιστημόνων, υπαλλήλων, εργατών

Τη δεύτερη συνάντησή τους είχαν την περασμένη Τετάρτη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", ενόψει της κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Η σημαντική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, επιστημόνων, υπαλλήλων, εργατών, συνδικαλιστών, αλλά και φορέων της πόλης, δημιούργησαν μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα στη συνάντηση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης Παναγιώτης Σαλπέας είπε, μάλιστα, ότι είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από την Κίνηση πως είναι εφικτή η συμμετοχή της στη δεύτερη Κυριακή. "Εχουμε πετύχει, τόνισε, να συνεργαστούμε σε έναν κοινό στόχο. Την προσπάθειά μας στη δημιουργία ενός μετώπου πάλης, για να αντιστρέψει αυτή την πορεία, για τη σωτηρία της πόλης μας".

Πρόσθεσε πως αυτή η διαπίστωση εξάγεται από το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ της Κίνησης στους Πειραιώτες, αποτέλεσμα της δικής της αταλάντευτης πορείας, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών. "Κανένας άλλος - κι αυτό δεν είναι εγωιστικό - δεν είχε τέτοια και τόσο ξεκάθαρη πορεία", τόνισε ο Π. Σαλπέας.Υπογράμμισε επίσης πως, όσο πλησιάζει ο καιρός για τις εκλογές, η πίεση και ο εκβιασμός προς τον κόσμο θα ενταθούν, με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου. Κατήγγειλε τη διγλωσσία του σημερινού δημάρχου που θέλει να εμφανιστεί ως"υπερασπιστής" του δημόσιου χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι είναι ορατά στην πόλη τα σημάδια της απόπειρας ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου. Απόπειρα που ενισχύθηκε και από τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες δυσκολεύονται να αρθρώσουν ουσιαστικά διαφορετικό πολιτικό λόγο ακόμη και προεκλογικά.

Τέλος, τόνισε πως η Κίνηση είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να δώσει μια πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική δήμου και κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους φορείς, που πλησιάζουν για πρώτη φορά την Κίνηση είναι και η Συντονιστική Επιτροπή Αττικής κατά των παρκομέτρων, ο εκπρόσωπος της οποίας τόνισε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ο μοναδικός που μπορεί να εγγυηθεί μια διαφορετική πορεία για τοδήμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαράτσι στους δημότες παρά τις... υποσχέσεις (1999-01-23 00:00:00.0)
Πανικός... (1998-10-10 00:00:00.0)
Συμφωνία μόνο με το λαό! (1998-10-01 00:00:00.0)
Η υγεία δεν πωλείται! (1998-09-05 00:00:00.0)
Οργανικές θέσεις για όλους! (1997-11-26 00:00:00.0)
Αυτοψία στο οικόπεδο Ευσταθίου (1997-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ