Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Δεν περνάνε οι βρόμικες μεθοδεύσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Τις βρόμικες μεθοδεύσεις κύκλων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ενάντια στην υποψήφια δήμαρχο Λευκάδας της "Δημοτικής Προοδευτικής Συσπείρωσης", Γεωργία Λιβιτσάνου,καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας (ελέγχεται από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), με μια επιστολή φασιστικού περιεχομένου, ζητά από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξηςνα εξεταστεί η επιλογή της Γ. Λιβιτσάνου ως συντονίστριας του προγράμματος κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό γιατί η ίδια και τα κόμματα που τη στηρίζουν δε συμφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου "Ι. Καποδίστριας", όπως λένε στην επιστολή!

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ "η απήχηση της "Προοδευτικής Συσπείρωσης" τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους και χρησιμοποίησαν τα τσιράκια τους στο Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων για να χτυπήσουν την υποψήφια δήμαρχο. Με μία κατάπτυστη "απόφαση" του Σωματείου που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, μας επαναφέρουν δεκαετίες πίσω, στην εποχή των κοινωνικών φρονημάτων. Βάζουν απροσχημάτιστα ζήτημα συμμόρφωσης και υπακοής κάθε εργαζόμενου με τις επιλογές της κυβέρνησης, σαν όρο για την εργασία του, θέτοντας ζήτημα ηθικής τάξης για όσους διαφωνούν με τον "Καποδίστρια"", επισημαίνει η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

"Στη λάσπη, στη συκοφαντία, τους εκβιασμούς, την πρωτοφανή ρουσφετολογία και στις φασίζουσες αντιλήψεις, ο λαός θα απαντήσει στις εκλογές του Οκτώβρη με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της "Δημοτικής Προοδευτικής Συσπείρωσης" με υποψήφια την Γ. Λιβιτσάνου", καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάλεσμα συστράτευσης

Η "Δημοτική Προοδευτική Συσπείρωση" με σχετική ανακοίνωση καλεί το λαό του νησιού σε δημοκρατική, αγωνιστική, συστράτευση και αντίσταση, στην προσπάθεια που γίνεται να πισωγυρίσουν "εκσυγχρονιστικά" τον τόπο, η κυβέρνηση, οι υποψήφιοί της και όποιοι άλλοι. Επίσης, καλεί τους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών να πάρουν θέση για αυτές τις ενέργειες. Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ απαντά ότι ο "εκσυγχρονισμός" και οι Συν-εταίροι του θα καταδικαστούν και στις εκλογές του Οκτώβρη, όπως ήδη έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού της Λευκάδας.

Η παράταξη επισημαίνει ακόμα ότι το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γυρίζει την πλάτη στους πέντε της διοίκησης του σωματείου που "αποφάσισαν". Αντιστέκεται, δε συμμετέχει σ' αυτό τον κατήφορο, τους καταδικάζει στην πράξη και περιφρουρεί το δικαίωμα που έχουν όλοι στην εργασία, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2008-05-06 00:00:00.0)
Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2008-05-03 00:00:00.0)
Βαρύ το πλήγμα - ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα(2003-08-23 00:00:00.0)
Η άγνωστη αρχαία Λευκάδα(2002-04-19 00:00:00.0)
"ΔΗΜΟΣ ΑΕ" με πελάτες τους δημότες!(1999-02-06 00:00:00.0)
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(1998-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ