Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική αποπροσανατολισμού των αγροτών

"Κουβεντολόι" με τους καρεκλοκένταυρους της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ ανοίγει ο υπουργός Γεωργίας

Σκηνικό αποπροσανατολισμού των αγροτών, στο όνομα του διαλόγου ετοιμάζεται να στήσει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης σε συνεργασία με τις υποτακτικές διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε χτες ότι θα επισκεφτεί τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ στις 17 του Νοέμβρη. Το σίγουρο είναι ότι οι συναντήσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν σαν "Δούρειος Ιππος", σε μια "κοινή" προσπάθεια να μπουν στην αναμονή οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κι αυτό γίνεται σε μια περίοδο, όπου η αγροτιά ετοιμάζεται για νέες δυναμικές αγωνιστικές διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Η πρόθεση του υπουργού Γεωργίας, αλλά και της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, φάνηκε και από πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Ανωμερίτη, όπου είχε αναφέρει σχετικά ότι θα εξεταστεί τι έχει υλοποιηθεί και τι όχι από τον προκάτοχό του, με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα πράξει ανάλογα... Μόνο όμως που οι μέχρι τώρα εξαγγελίες και η πολιτική της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τα αιτήματα των αγροτών και δε λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, αφού όλα σκιάζονται από επιταγές της ΟΝΕ και της "Ατζέντας 2000".

  • Χτες ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητες των υφυπουργών Γεωργίας. Ο Ντ. Βρεττός αναλαμβάνει τις Διευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Αλιείας, Εγγείων Βελτιώσεων - Διαρθρώσεων, Γεωργικών Εφαρμογών - Ερευνας. Ο Παρ. Φουντάς θα έχει την ευθύνη των Διευθύνσεων Δασών, Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ