Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαχητική διαδήλωση μαθητών χτες

Συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Δήμου Σταυρούπολης πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον αντιεκπαιδευτικό νόμο του Αρσένη και ζητούν την άμεση κατάργησή του.

Χτες 10 Λύκεια, σε Αμπελόκηπους,Σταυρούπολη,Μενεμέμη και Εύοσμο παρέμειναν κλειστά. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις συμπτύξεις των τμημάτων, την έλλειψη καθηγητών, βιβλίων, διδακτικών αιθουσών, αλλά και για τη συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί στους μαθητές ο νόμος 2525/97.

"Θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία, 15% τώρα στην παιδεία", "Τίποτα δε μας σταματά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι μαθητές στους δρόμους της Σταυρούπολης, κατευθυνόμενοι προς το Δημαρχείο όπου και απέδωσαν το ψήφισμά τους στον δήμαρχο Σταυρούπολης Σπύρο Μπαρούτα, ο οποίος δήλωσε να κατανοεί τα προβλήματα, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταχθεί στο πλευρό των μαθητών κλείνοντας τα σχολεία.

Στο μεταξύ κλειστά παραμένουν 13 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ευόσμου, έπειτα από την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων "Αριστοτέλης" να συνεχίσει τον αγώνα έως ότου καλυφθούν όλα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στα εκεί Δημοτικά Σχολεία του Ευόσμου αποτελεί το 8ο Δημοτικό, στο οποίο δύο ολόκληρα τμήματα, της τρίτης τάξης, έχουν συμπτυχθεί σε ένα λόγω έλλειψης δασκάλου!

Ενώ αποκαλυπτικό της υποκρισίας του υπουργείου Παιδείας είναι το γεγονός ότι από τη μία ο υφυπουργός διατυμπανίζει πως δεν υπάρχουν διδακτικά κενά και κάνει λόγο για μεθοδευμένες και αναίτιες αντιδράσεις των γονιών και από την άλλη κάτω από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δίνει 76 πιστώσεις σε πρώτη φάση για την κάλυψή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ