Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αρχισαν να βγάζουν άπλυτα στη φόρα...

Λίγο να τραβηχτεί η κουρτίνα και όλη η σαπίλα βγαίνει στο φως. Υπόγειες συναλλαγές, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, και γενικά κάθε είδους ανήθικη πράξη εμφανίζεται. Μπορεί ο δήμος Πειραιά επί χρόνια να έλεγε ότι δεν είχε χρήματα, για να πληρώσει τους υπαλλήλους του, όπως φαίνεται όμως του περίσσευαν για να τα δίνει σε εκδότη φιλοΠΑΣΟΚικού και πρόσφατα "εκσυγχρονιστικού" εντύπου, που με τα λεφτά αυτά έγινε "συγκροτηματάρχης" στον Πειραιά. Και, προφανώς, αυτό θα συνεχιζόταν για πολύ ακόμα, αν ο Στ. Λογοθέτης, θεωρώντας τον εαυτό του "ριγμένο" και "θύμα" δεν αποφάσιζε να πει ελάχιστα από όσα γνωρίζει και έχει κάνει, εκτελώντας τις υποδείξεις του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΝΔ, που γνώριζε, αλλά σιωπούσε.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, με ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους δημότες "για το έκτρωμα που δημιούργησε στο πρόσωπο του Κατσικάρη". Σύμφωνα με τον Στ. Λογοθέτη: "Στην πόλη μας δυστυχώς εκθρέψαμε ορισμένα φαινόμενα που ήταν ξένα στον τοπικό Τύπο πριν το 1991, όπως το φαινόμενο Κατσικάρη". Ακολούθως υποστηρίζει ότι ο προαναφερόμενος, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και την παιδεία, εμφανίστηκε στον Πειραιά και άρχισε να κολακεύει τη σημερινή δημοτική αρχή, ζητώντας την υποστήριξή της σαν νέος, εκδότης. "Πράγμα που δώσαμε καλόκαρδα και αφειδώς", σημειώνει ο Στ. Λογοθέτης, αποφεύγοντας να πει όλη την αλήθεια. Οτι δηλαδή ο εν λόγω εκδότης ήταν προστατευόμενος του ΠΑΣΟΚ.

Τι είδους ήταν αυτή η υποστήριξη την εξηγεί αμέσως μετά ο Στ. Λογοθέτης, λέγοντας ότι στις εκλογές του 1994 "απέσπασε εκβιαστικά από το ταμείο του προεκλογικού αγώνα 7 εκατομμύρια δρχ., εκτός από τις διαφημίσεις". Εως εδώ μπορεί να πει κάποιος ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν το προεκλογικό ταμείο, έστω και αν υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα την είχε ο, και "στρατηγός" επικαλούμενος, Θ. Τσουκάτος.Μετά όμως τις εκλογές συνεχίστηκαν τα ίδια, με τη διαφορά ότι τα χρήματα τα έπαιρνε από τον δήμο που ήλεγχε καθ' ολοκληρία το ΠΑΣΟΚ. "Ο κ. Κατσικάρης πήρε από το δήμο Πειραιά βάσει ενταλμάτων τα παρακάτω ποσά τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 49 εκατομμυρίων δρχ., για τα οποία είναι κατηγορούμενος από τον προεκλογικό αγώνα του 94 (...). Συνολικά πήρε πάνω από 70 εκατομ. δρχ. και μετατράπηκε σε μεγαλοεκδότη", σημειώνει ο Στ. Λογοθέτης, προσθέτοντας ότι όταν ο δήμος έφτανε στο σημείο να υποβάλει μηνύσεις σε βάρος του "παρενέβαιναν ορισμένοι σύμβουλοι και αποσιωπούσαν τις μηνύσεις".

Στα παραπάνω ο Κατσικάρης απάντησε με μήνυση στον Στ. Λογοθέτη για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστηρίζοντας: "Τα αναφερόμενα ποσά που εισέπραξα από τον δήμο Πειραιά από το 1994 και εντεύθεν είναι αποκλειστικά το τίμημα στις προσφερθείσες υπηρεσίες (διαφημίσεις, καταχωρήσεις, δημοσιεύσεις κ. λπ. στην καθημερινή εφημερίδα ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ και το μηνιαίο περιοδικό ΛΙΜΑΝΙ) και όχι προϊόν εκβιασμού, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο μηνυόμενος.

Εχει σημασία και ποιους προτείνει για μάρτυρες: Τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και απερχόμενο νομάρχη Χρήστο Φωτίου.Τη βουλευτή του ΣΥΝ Στέλλα Αλφιέρη.Τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στέλεχος των "εκσυγχρονιστών" Γιάννη Μίχα.Τον τέως βουλευτή Πειραιά της ΝΔ Βασίλη Μπαρμαγιάννη.Τι γνωρίζουν οι προαναφερόμενοι θα το μάθουμε στη δίκη, αν ποτέ γίνει.

Γ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μυγιάστηκε» πάλι ο Γιαννόπουλος (2000-04-01 00:00:00.0)
"Δε φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι" (1998-04-03 00:00:00.0)
Βρήκε, στα σκουπίδια, πρόφαση για να φέρει εργολάβο (1997-12-24 00:00:00.0)
Τελευταία προθεσμία σήμερα (1997-09-25 00:00:00.0)
Η αδιαλλαξία του δημάρχου "πνίγει" την πόλη (1996-03-14 00:00:00.0)
Πήρε προθεσμία ο Λογοθέτης (1996-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ