Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τη νυχτερινή εκπαίδευση

Ακόμη και το απολυτήριο της μέσης εκπαίδευσης θα είναι ζητούμενο για τους μαθητές των νυχτερινών λυκείων, μετά την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων της κυβέρνησης. Σε Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σημειώνει πως το νυχτερινό σχολείο "που έδινε κάποια μορφωτικά και επαγγελματικά εφόδια σε όσους οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση κι η ανάγκη βιοπορισμού οδηγούσαν πρόωρα έξω από την εκπαίδευση, σήμερα είναι από τα πρώτα θύματα της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων".

Ο βουλευτής προσθέτει ότι "ενώ τα νυχτερινά γυμνάσια αναμένεται να παραμεριστούν από τα ψευτοσχολεία "β ευκαιρίας", ήδη, οι εργαζόμενοι μαθητές του λυκείου δεν μπορούν να αντέξουν στον εξεταστικό μαραθώνιο για το απολυτήριο ή για τα πτυχία των ΤΕΕ, καθώς δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα φροντιστηρίων, αλλά ούτε τη χρονική δυνατότητα της περίφημης "πρόσθετης διδακτικής στήριξης" κι επιπλέον υπομένουν το βάρος μιας επιπλέον μαθητικής χρονιάς".

"Στερούνται", συνεχίζει ο βουλευτής, "όχι μόνο την ελπίδα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (που διατηρούσε ζωντανή μόνο το ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΤΕΙ), αλλά και την ελπίδα να αποκτήσουν και το απολυτήριο του λυκείου. Και οι μαθητές που μαζικά εγκαταλείπουν γι' αυτούς τους λόγους τα εσπερινά λύκεια δεν έχουν καν την ελπίδα να αποκτήσουν μέσα από την τεχνική εκπαίδευση ένα πτυχίο με επαγγελματικά εφόδια, αφού τα πτυχία των ΤΕΕ είναι αποσυνδεμένα από επαγγελματικά δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση κατώτερα από το δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχουν μόνο τα ΙΕΚ".

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν θα πάρει μέτρα για την ενίσχυση της νυχτερινής εκπαίδευσης, απαντώντας συγχρόνως και στα αιτήματα των νυχτερινών μαθητών οι οποίοι μέχρι τώρα βρίσκουν κλειστή την πόρτα του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ