Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "Ξένιος Ζευς" επί τω έργω...

Το "ελληνικό δαιμόνιο" χτύπησε... Θύμα του αυτή τη φορά ήταν 23 Κούρδοι πρόσφυγες. Τρία άτομα αντί να τους μεταφέρουν για ένα μεροκάματο με το φορτηγό τους στη Βοιωτία, τους λήστεψαν.

Οι δράστες επισκέφτηκαν προχτές την περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Ελευθερίας (πρώην Κουμουνδούρου) όπου ζουν σε χαρτοκιβώτια Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ. Τους δελέασαν με το μεροκάματο και αφού μάζεψαν 17 άνδρες με τέσσερα παιδιά και δυο γυναίκες, τους μετέφεραν σε ερημική περιοχή της Αττικής για να διανυκτερεύσουν.

Χτες το πρωί οι κακοποιοί τους μετέφεραν με το φορτηγό ως την Πύλη Βοιωτίας. Εκεί με την απειλή καραμπίνας τους πήραν ό,τι είχαν και δεν είχαν κι εξαφανίστηκαν. Η λεία τους πενιχρή. Τα "πλούτη" των προσφύγων ήταν 220 δολάρια και 180 χιλιάδες δραχμές. Οι Κούρδοι με τα πόδια κατέβηκαν μέχρι τη λεωφόρο Καμαρίου έξω από τη Μάνδρα όπου στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκαν από πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. Μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλαν στους αστυνομικούς το περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ