Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πού επιβάλλεται το τέλος 2%

Διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις επιβολής του τέλους 2% μέσω αποφάσεων των κατά τόπους δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων απέστειλε στις Περιφέρειες η Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών.

Ετσι το τέλος αφορά τα καταστήματα κάθε είδους, που πωλούν για κατανάλωση μέσα σε αυτά ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφέδες, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα αρκεί αυτά να διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα ή πάγκους ή άλλη σχετική υποδομή που πρέπει να αναγράφεται στην άδεια λειτουργίας τους.

Τα έσοδα από ηλεκτρονικά παιχνίδια ή μπιλιάρδα, που μπορεί επίσης να υπάρχουν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, δεν επιβαρύνονται με το τέλος. Αντίθετα επιβαρύνονται με αυτό οι καντίνες που ασκούν υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, τα κέντρα διασκέδασης και καταστήματα που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ως τμήμα τους είτε ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Στα σούπερμάρκετ το τέλος επιβάλλεται μόνο στα ακαθάριστα έσοδα, που προέρχονται από την πώληση έτοιμων φαγητών.

Παράλληλα για την επιβολή του τέλους 5% στα νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι το τέλος επιβάλλεται και όταν δεν είναι ζωντανή η μουσική αλλά προέρχεται από συστήματα αναπαραγωγής ήχου. Στην κατηγορία αυτή δεν περιλαμβάνονται καφετέριες, εστιατόρια και άλλα καταστήματα που διαθέτουν μεν στερεοφωνικό αλλά μικρής ισχύος και η μουσική δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο της λειτουργίας τους. Τα μπαρ όπως και η προηγούμενη κατηγορία, υπάγονται στο τέλος 2% ενώ ισχύει το τέλος και για καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών και πώλησης ή ενοικίασης ειδών για τη θάλασσα και τα σπορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ